Vi mäniskor har en tendens att under semestern strunta lite i vårt miljötänk. Att källsortera vårt picknickskräp är vi urkassa på eller jag kanske ska säga att vi är det. 
I år har jag verkligen försökt att laga mer vegetariskt och ta bussen de korta resorna till tex mataffären, på semestern är ju tid något man har gott om.
Vi semestrar oftast hemma i Sverige och ser till att njuta av vårt omväxlande och blåsiga sommarväder.
 
 
Vi har en tradition att åka till Malmö varje sommar men trots att vi egentligen borde tagit tåget blev det bilen i alla fall (det är ju så smidigt). Vår destination var Malmöfestivalen som har ett högt miljötänk som du kan läsa om här, http://malmofestivalen.se/about/sustainability. Vi checkade in på ett svanenmärkt hotell med dörrkortsnyckel som "Main switch" så att det inte står och lyser lampor på rummet när man inte är där. 
 
 
Då jag inte hittat någon grön hårsalong i min hemstad tog jag tillfället i akt att klippa mitt risiga hår i Malmö på den ekologiska salongen "Bruns frisörer".
 
 
Jag hade fått tips av en kompis och jag blev inte besviken. Det blev en lätt toppning på ca 15 cm för att få bort allt slitet, håret känns fortfarande långt men mycket kortare. 
 
 
Salongen färgar hår med örter och gör egna produkter så som schampo, balsam och deo. Det gäller ju att stödja de företag som har ett grönt och hållbart tänk. 
 
 
Jag gjorde grundlig research om gröna butiker, restauranger och kaféer innan jag åkte för att kolla in och hitta sånt jag inte hittar hemma eller på nätet. I och runt omkring stadsdelen Davidshall i centrala Malmö finns många trevliga butiker. "Emmaus" second hand var en ren dröm att leta kläder i för både herr och dam. Det blev en kortärmad skjorta till mannen och ett par jeans till mig. 
 
 
På gågatan finns även "AB Småland" butik och kafé i samma.
 
 
Jag och min man beställde var sin dagens paj som vi delade med sonen. Jag tog en med spenat, fetaost och oliver. till pajen var det rejält med sallad med en god dressing som hade fastnat på alla blad, mums!
 
 
Vårt festivalbesök på tre dagar avslutades med att jag och min man åt en nutella, banan och jordgubbs crepes, otroligt god!
 
Malmöfestivalen är en festival med mycket grön mat, kultur, barnaktiviteter och ett brett utbud av musik. Jag hoppas vi ses nästa år igen! 
 
 
Jag vill göra det klart att jag inte är sponsrad utan vill  göra reklam för dessa av egen fri vilja så att fler får upp ögonen för dem. 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej