Ni kanske har märkt att priset på grönsaker skjutit i höjden när du varit och handlat.  Dåligt väder i Sydeuropa har förstört skördarna. Spanien har drabbats av översvämningar och Italien av ovanlig kyla. Det är särskilt sallad, tomater och gurkan där priset nästan fördubblats. 
 
 
Jag är inte ledsen för detta utan tänkte istället slå ett slag för kål, potatis, morötter, rödbetor och andra rovor som är billiga att köpa så här års och som oftast är svenskodlade. 
Varför ska vi ha tillgång till sallad och tomater hela året om som måste transporteras genom hela Europa för att komma till oss?
Det finns ju tusentals goda recept på till exempel pizzasallad. Internet har inga begränsningar utan det är bara att söka och testa för att hitta favoritrecepten. Igen i dagens samhälle kan säga att de inte har något recept. När du hittat något bra dela det gärna och inspirera fler. 
 
Tack vare det dåliga vädret kommer färre fraktfordons avgaser förpesta vår miljö och konsumenter kommer förhoppningsvis hitta nya goda sallader att göra till maten än en vanlig grönsallad. 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej