I söndags var min mamma och pappa på besök och vi tog tag i min sorgerabatt. Rabatten precis nedanför altanen med en stor fin sockertopp mitt i har varit igenvuxen med nässlor, hallon, rävsvansar och annat ända sen vi flyttade in för 4 år sedan. Förra sommaren hade jag som mål att gräva upp den men jag hade inte min man med mig så det blev andra saker gjorda istället.
 
 
Men nu har jag tröttnat på att se allt ogräs så jag bad mamma och särskillt pappa om hjälp. 
Mamma tog hand om sonen och räfsade ihop allt ogräs, pappa grävde, jag rensade bort ogräs och rötter som pappa grävde upp och maken lagade mat. Pappa grävde igenom rabatten två gånger för att få bort så mycket rötter som möjligt. Jag blev glatt överraskad att det var så fin användbar jord under all ogräs. Bland all ogräs hittade vi en vit Digitalis, Prästkragar, Berberis och några fina hallonplantot. Dessa plantor har jag jordsatt så länge mitt i rabatten. Vi får se framöver ifall jag använder dem eller inte. 
 
Det blev en fantastisk dag med god mat och mycket gjort. Vilken skillnad det blev!
Nu ska jag fortsätta hålla den fin, fylla på med mer jord och planera vad jag ska plantera. I höst kommer nog första plantan att planteras. 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej