Vad händer med våra hav och sjöar? Vattenlevande djur får i sig microplaster, överfiskning, haven blir varmare är bara några exempel på konsekvenser som hänt och händer på grund av oss. Men i vattnet lever inte vi och det vi inte ser finns väl inte? 
 
Jag är så glad att vår kronprinsessa, Victoria, som är en offentlig person har ett stort miljöintresse som hon gärna delar med sig av. Det hon säger lyssnar inte bara svenskar till utan även högt uppsatta personer i hela världen. 
 
"Det är inte bara vår skyldighet, det är vårt enda alternativ" är ett bra citat från kronprinsessan Victoria om att vi bör vårda vår jord. 
 
 
Hon är ambassadör för FNs miljöarbete med fokus på hållbara hav och vatten. 
Nu har även svenska regeringen beslutat att vi i Sverige ska bidra med 50 miljoner kronor för att skydda havsmiljön i låginkomstländer. Är det inte fantastiskt att vi i Sverige inte bara ser till vår egen havsmiljö utan även till delar av världen där de inte har samma möjligheter.  
 
"Tillsammans har vi en slags superkraft" Kronprinsessan Victoria. 
 
Jag rekomenderat verkligen att titta på "Kronprinsessan Victoria 40 år på TV4 plat. 
Microplast, Våra hav och sjöar,

Liknande inlägg

1 kommentarer

Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

20 Jul 2017 23:06

Det är tråkigt att se hur världen runt om oss faller isär, en bit i taget. Men som sagt, om alla vill bidra, om alla vill se en förbättring så KAN vi vända dagens "miljökriser" till något bättre.
Tack för att du delade med dig av detta! <3

Svar: Ja, tänk om vi kunde få alla att hjälpas åt. Kämpa!
sarasvra.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej