Det finns många frön att grodda som till exempel alfalfa, sesamfrön, solrosfrön, mungbönor, gröna linser, bockhornsklöver, linfrön, krasse, kikärtor och räddisgroddar som jag har valt. De ger verkligen en smak av rädisor och smakar helt enkelt inte bara grönt som många andra groddar gör. Groddar går att använda på smörgåsen och i fördel i sallader. Självklart har jag valt att använda ekologiska frön.
Just rädisgroddar innehåller A,B,C,E,K vitaminer, kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, zink och karoten.
Jag satte igång dessa groddar i söndags kväll då jag blötlade dem över natten. Efter det har groddhuset fått stå i fönstret och jag har skjölt dem morgon och kväll och...
...i onsdags såg de ut så här...
...och igår torsdag var de ätklara. De håller dig i kylskåpet i 2-4 dagar så grodda inte för mycket i taget och se till att verkligen äta de du groddat. Stoppa groddarna i något annat i kylskåpet och sätt igång nästa groddomgång i groddhuset.
Groddar,
gro groddar,
1 kommentarer
Living by Miriam
19 Mar 2017 08:00
Åh vad gott och snyggt :-) Nu blev jag sugen på att plocka fram lite att grodda.
Kommentera