Vad ska man då göra med sina sista blåbär? Vad sägs om lite varm blåbärssoppa i blåsten innan vårvärmen kommer tillbaka igen? 
Att köpa och göra pulverblåbärssoppa där första ingrediensen är socker känns inte längre okey att äta. Därför gjorde jag egen till familjen med förra årets infrysta blåbär. Många blåbär går åt men gud så god den blev. I år hoppas jag på ett bra blåbärsår för vi måste plocka ännu fler att frysa in så att det ska räcka till nästa säsong. 
 
 
Sonen fick en härlig mustasch!
 
Till två koppar behöver du:
4dl blåbär
5dl vatten
2tsk potatismjöl
honung efter smak
 
Koka upp blåbär och vatten. Mixa den slät. Blanda potatosmjölet med lite vatten och blanda i det med blåbären. Koka upp till första bubblan. Tag från värmen och söta den med honung efter smak. 
 
Blåbärssoppa, Egengjord blåbärssoppa, recept,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej