Det blev en regnig helg på landet men ändå en härlig vistelse hos mina föräldrar. Min man var bortrest och sonen har länge velat åka hem till mormor och morfar så därför tog vi oss en tur till landet. 
 
 
Det dåliga vädret gjorde att jag och mamma gjorde plommonmarmelad och la in ättiksgurkor. Västeråsgurkorna växer som ogräs i mammas växthus. 
 
 
 
 
Jag, sonen och min pappa tog bilen på söndagsförmiddagen till svamp- och lingonskogen. Vi hittade både vanliga kantareller och trattkantareller. De gula kantarellerna är svåra att hitta bland gula löv och ofta gömda under mossa. 
 
 
Vi hittade även många Karl-Johansvampar. Några riktigt stora men alla såg angripna ut så vi plockade inte med oss några. 
 
 
När svampskogen var genomtittad tog vi oss till lingonskogen för att förhoppningsvis hitta lite lingon så att jag kan göra lingonsylt. Vår sylt har varit slut i flera månade nu och längtan är stark efter hemmagjord lingonsylt. Den är så mycket godare än köpt och till på köpet vet man exakt vad som är i den. 
 
 
Det var dåligt med lingon, kändes som om någon annan redan hade plockat av allt. Men vi tog allt vi kunde hitta. 
Det blev nog i varje fall 1,5-2 liter. Det räcker till några burkar i varje fall. Att jag fick ihop så mycket är bara tack vare min pappa som ihärdigt gick och letade efter de få lingonen som vi fick ihop. Blåbär fanns det desto fler av så i slutet tog jag och plockade dem istället. 
 
 
Sonen var inte till så mycket plockhjälp utan mumsade istället upp de blåbär han hade i sin korg. Han tyckte det var roligare att få en blå tunga. 
 
 
Nu sitter min man och rensar svampen och...
 
 
...lingonen står i matkällaren väntades på att bli rensade och syltade, men det blir inte idag. 
 
Tänk vad skogen har att ge och jag är inte alls sur för att någon annan plockat lingonen innan oss utan jag är glad att fler är ute och plockar och tar till vara. 
 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Jessica Högberg

13 Sep 2017 08:33

Det ÄR roligare med blå tunga än att plocka;)

Svar: Det är tur att barnen visar oss hur man har roligt!
sarasvra.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej