(null)
 
Efter 9 veckor ska nu alla kollegor äntligen träffas igen och jag som har en sommarpresent eller nu "välkommen tillbaka"-blomma kvar. 
Så här blev den sista blomman till mina 6 kollegor. Pelargonsticklingarna har vuxit sig stor under sommaren och tyvärr blommat över. Men flera blomknoppar finns som kan bli riktigt fina. 
 
Litet grodkort.
 
Då jag nyligen köpt urgulliga trägrodor använde jag en av dessa och valde ett grönt tema. Framsidan är klippt kortare än baksidan i vinklar så att den gröna insidan syns på framsidan. 
 
Kort med en groda.
 
Här kan du se de andra 5 kort och blommor som jag gett mina kollegor innan semestern. 
 
Tack för att just du är min kollega💕

Välkommen tillbaka till jobbet-blomma, grodkort, hand made cards, handgjorda kort, pedagogpresent, sommarpresent,
(null)
Egenodlade tomater.

Nu är tomaternas tid här och mina 8 tomatplantor levererar massvis med goda tomater, stora, små och mittemellan. Jag kan inte bestämma vilken sort som är godast, utan den godaste tomaten är nog den solvarma som skivas och äts på ett knäckebröd med smör och ost. 

     
Egenodlat salladshuvud.

Det blev inte så mycket sallad i odlingslådan, men de som kom blev riktigt stora och fina. Under sommaren har det ändå bjudits på många sallader med mina egenodlade grönsaker. 
 
             
Egenodlade rädisor.

         
Blandsallad med sallad, tomat, sockerärter och fetaost.

         
Nyplockade tomater.

Att äta egenodlade tomater varje dag är en ynnerst, men hur kan man variera dem? Känner att jag är i lite desperat behov av nytänk på hur jag kan använda alla mina tomater. Om ni har något gott recept att dela med er får ni jättegärna lämna en kommentar. 

Charlottes tomatsallad.

En ny favorit hos mig är denna tomatsallad som min kompis Charlotte bjudit mig på. 

Detta behöver du:
Cocktailtomater
Olivolja
Vitlök
Färsk basilika 
Salt
Peppar

Blanda allt. Mängderna får man smaka av. 


Nu gäller det att ta till vara på allt det fina jag odlat. 

Charlottes tomatsallad, Fina röda tomater, recept, tomatsallad, tomatsallad med vitlök och basilika,
(null)

Vilken sommar vi haft! 
Jag bestämde mig tidigt att jag bara skulle prata gott om värmen, även att till och med jag ibland tyckt att det varit lite väl varmt. När vi äntligen fått en riktigt varm och solig sommar tycker jag att man inte får klaga (förutom bönder som har foderkris m.m). 
Vi som bor i ett bostadsområde där man då och då småpratar med grannarna om till exempel vädret satte jag det i system att lovorda värmen och solen. Grannarna har blivit lite chockade av mina glädjeutlåtande då de flesta andra klagar lite på den. Men det bästa är att jag kanske har kunnat sprida ett glädjetänk om denna sommar som fått dem att se det härliga och att de förhoppningsvis har tagit med sig den känslan.

(null)

För det har ju varit helt fantastiskt med den där "sommarlovssommren" vi haft. Detta året hade jag egentligen ställt in mig på att en svensk sommar nu för tiden är lite kall och blåsig och det kan vara denna inställningen som har gjort att jag uppskattat denna sommaren ännu mer. 

(null)

 
Men jag med familj har varit väldig förskonad från alla hemskheter som också kom med denna värmen. Inga bränder på flera mils avstånd, ingen gård med djur som måste nödslaktas på grund av inget bete eller dålig skörd på grund av lite nederbörd, ingen sjukdom som förvärrats på grund av värmen och ingen vattenbrist. 

(null)

Kommer detta vara sommaren med stort S som vi kommer minnas långt framöver? 
De flesta är överens om att denna härliga och skrämmande sommar har med vår klimatpåverkan att göra och jag tror att fler som tidigare tvivlat har börjat förstå att vårt sätt att leva förändrar vår jords klimat. Om vi ska kunna påverka och hjälpa de som nu kommit till insikt är det nu det är dags att diskutera och ge tips till de runt omkring oss. Nu när man är tillbaka på jobbet kan fikarasten/lunchrasten vara ett bra forum. 
Hjälp även andra att hjälpa vår jord!

Nu är min första jobbveckan avklarad och hösten känns i luften. Jag blir alltid lite nedstämd när sommaren är över och vet inte riktigt hur jag ska hålla kvar sommarens härliga känsla. Än så länge tar jag till vara på solen och värmen utomhus tillsammans med mina dagbarn, vilket underbart jobb jag har!Sommaren-både härlig och skrämmande, sommaren 2018,

Liknande inlägg