Apelsin och grönkålssallad

Ska man hålla sig till säsongens mat som är ett av mina mål i år är denna saftiga sallad med säsongens frukt och grönsaker ett riktigt gott alternativ. 

8 st Apelsiner (säsong oktober-maj, södra Europa)
1 st Granatäpple, kärnorna (säsong oktober-februari, södra Europa)
Några kvistar Grönkål (säsong oktober-februari, Skandinavien)
2-3 tsk stött Kardemumma
Rostade osaltade pistaschnötter 
Flytande honung

Ta bort skalet på apelsinen och tärna den. Ta ur stjärnorna ur granatäpplet. Skär eller bryt lagom stora bitar grönkål. Hacka pistaschnötterna. Stöt kardemumman. Blanda allt i serveringsfatet och ringla flytande honung över. 

En sallad jag verkligen rekommenderar er att testa. Passar perfekt till fetare mat på grund av sin fräschhet. 
apelsin och grönkålssallad, recept, vintersallad,

Liknande inlägg

2 kommentarer

Maggie Bergius

11 Jan 2018 12:14

Vilken härlig sallad! Den ser jättegod ut!

Svar: Vi brukar ha den på julbordet, perfekt till den feta julmaten.
Sara Johansson

Siv

13 Jan 2018 10:22

Så kul att läsa om säsongsmat! Det blir så lätt att jag handlar mina gamla vanliga stapelvaror utan att reflektera över om de är i säsong eller inte.

Svar: Ja, det är svårt att bryta vanor. Det kommer ta tid men sen är säsongsmat en vana. Bara att kämpa på.
Sara Johansson

Kommentera

Publiceras ej