(null)

Jag skrev vid nyår att jag och familjen skulle få en riktig utmaning i slutet av februari och nu tänkte jag att det är dags att avslöja den, jag ska byta jobb. Efter mycket vånda och grunnande bestämde jag mig för att säga upp mig från mitt nuvarande jobb på museet för att utmana mig med det spännande arbetet som dagbarnvårdare i vårt hem. 

Monter i museet.

Jag har haft ett otroligt roligt och givande jobb i nio år min son betyder så otroligt mycket mer än ett bra jobb. Att få arbeta i mitt hem, som jag älskar, och se min son utvecklas och ha roligt med andra barn kommer bli helt fantastiskt. Det är så många som ger småbarnsföräldrar rådet att ta tillvara på småbarnsåren och jag känner nu att jag verkligen vågar göra det till fullo. 

Boklåda med lånade biblioteksböcker.

Jag har under åren tagit många steg till en klimatsmartare livsstil och detta beslut får mitt miljömedvetna jag att jubla. Med detta karriärsbyte slipper mitt långa pendlande inte bidra till utsläpp från bussen/bilen och jag behöver inte känna mig ansvarig för utsläppen som blir när produkterna i butiken blir till och fraktade. (Mitt samvetskval över detta kan du läsa om  här) När jag jobbar i mitt egna hem kan jag själv bestämma hur pass klimatsmart och giftfritt arbetsmiljö jag vill att jag och barnen ska vistas i. Känns också fantastikt att få jobba i ett arbetsklimat där giftfri förskola ständigt diskuteras. Här kommer jag kunna påverka beslut i en hållbar riktning. 

Dagbarnens handdukar och tandborstar är framplockade.

Att tagit beslutet för ett klimatsmartare jobb känns så himla bra.byta jobb, dagbarnvårdare, klimatsmart jobb, spännande utmaning,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej