Grattis-kort

För en vecka sedan fick jag en beställning på ett kort till en man som fyller 50 år. Det är alltid en utmaning att göra passande kort till en man, därför ställer jag alltid frågor om intressen och favoritfärg. 
Det blev ett rektangulärt kort som passar ett E65-kuvert. 

Svart och blått grattis-kort

Jag utgick ifrån färgerna mörkblått och svart då detta är färger adressaten ofta har på sina kläder. 
Bakgrundens mönster har jag själv stämplat med "Versa Mark" som jag oftast använder när jag embossar då färgen är genomskinlig, men på detta papper ger stämpelfärgen en lite mörkare blå nyans. 
Jag stansade ut tre stycken grattis-cirklar som jag limmade ihop för lite dimension. För att få en glansig yta applicerade jag "glossy accent" på cirkeln och texten. Då grattis-cirkeln försvan lite i bakgrunden limmade jag fast "velum" (lite genomskinligt papper) bakom för att framhäva den. Till sist placerade jag ut åtta stycken "enamel dots" i tre olika storlekar.

Ett kort till en man

Vill du har mer inspiration på manliga kort som jag har gjort kan du klicka härhärhärhär och  här
Grattiskort till en 50-årig man, grattiskort, hand made cards, handgjorda kort, manligt kort,
Huvudsallad

Efter en hel dag med skurar och en mulen morgon kom solen tillbaka. Växtligheten njuter av fukten och värmen. 

Mina odlingslådor

Jag njuter av att kolla till mina odlingslådor. Dels är de fina i säg, men framför allt är det roligt att se hur det växer i dem. Mer sallad är sådd så att skörden av egen sallad blir längre. Jag hoppas på en varm höst vilket innebär att jag kommer fortsätta att så sallad med jämna mellanrum framöver. 

Mangolden kommer igen efter rådjurskapningen.

Jag tog beslutet för några dagar sen att så nya Mangoldfrön mellen de befintliga två raderna för att med säkerhet få lite Mangold i år. Odlingdväv lades på och vipps så grodde fröna och den avkapade Mangolden har tagit sig igen. Jag är så glad, vill ju inte vara utan mangold till nästa säsong. Tack och lov för odlingsväv. Nästa år MÅSTE jag komma ihåg att lägga dit den direkt. 

Busksolros

Insekterna verkar trivas i vår trädgård i år. Har aldrig sett så mycket humlor, bin och getingar som i år. Kanske beror de på vårt bi-hotell, bi-vattnare eller/och på vår oklippta gräsmatta (p.g.a. torkan) där flera blommor spirar.

Blåklockehav mitt på gräsmattan

 Trots nästan helt gul gräsmatta tycker jag den är fin med Blåklockor, Prästkragar, gula Fibblor, Rölleka, m.m.

Vilken underbar sommar vi har!

Efter regn kommer solsken, förlänga salladsskörden, min trädgård,
 
Melonglass

I det här helt underbara sommarvädret gäller det att svalka sig. Att dricka vatten är ett fantastiskt sätt, men man vill ju gärna ha något som smakar något också. Glass är ett bra alternativ men när alla smoothieglassarna är uppätna och inga nya är gjorda finns ett enkelt och gott alternativ, infrusna vattenmelon bitar. 

Infryst vattenmelon på pinne

Skär bara vattenmelonen i fyra bitar, sen skär man varje bit i lagom tjocka treanglar så att man smidigt kan sticka in en glasspinne i. Stoppa sen in dem i frysen en till några timmar. Jag la mina melonglassar på en bricka klädd med bakplåtspapper för att inte glassarna skulle frysa fast i brickan. 

Favoritglass

Sonen som tycker att glass är för kallt och väntar hellre tills den smält så han kan dricka den i stället gav tummen upp för denna svalkande melonglassen. 

Melonglassen sitter kvar bra på pinnen

Det bästa med denna glass är att den är helt fantastiskt enkel att göra, droppar nästan inte alls och sitter kvar bra på pinnen. 


Svalkande melonglass, glas av melonbitar, melon på pinne, melonglass, sockerfri glass,

Liknande inlägg