Som jag sagt innan låt inte rabarbern gå till spillo utan använd dem till t.ex. denna underbart goda rätt, Rabarberkyckling med kokt potatis och sallad. Rabarber, vitlök och kyckling gifter sig verkligen. Har du ett rabarberstånd som frodas måste du verkligen testa. 


Vi hade inte alla ingredienser som det står i orginalreceptet som finns på arlas hemsida utan vi improviserade lite. 

Detta använde vi:
900g kycklingfiléer
Salt
500g rabarber, frusna eller färska i bitar
2dl vispgrädde
3dl mellanmjölk eller bara 5dl grädde
4msk flytande honung
1 hönsbuljongtärning 
10 stänk tabasco
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk green jalapeno relish
1/2dl hackad gräslök

Skär kycklingen i avlånga bitar, salta och stek dem. Blanda kycklingen och rabarbern i en ugnssäker form. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll det över kycklingen. Grädda i ugnen i ca 20 min på 225 grader. 
Servera med kokt potatis och en sallad. 

Blev ingen bild på maten då den lucktade så gott så vi var så hungriga och glömde bort det. 

Orginalreceptet hittar du här:
http://www.arla.se/recept/rabarberkyckling/

  • (Detta inlägget är inte sponsrat utan det är bara min vilja att dela med mig av en god maträtt)

Rabarberkyckling, recept, ta till vara,