(null)
Julkort 2018

Välkommen till Julkortsserien 2018!
Ända sedan jag började blogga för tre år sedan har jag delat med mig av julkortstips i en Julkortsserie inför varje jul. 
Jag kommer att dela med mig av julinspiration på fem torsdagar framöver. Det kommer bli fem liknande kort varje gång för att efter fem gånger fått ihop 25 kort. 

Kortskiss nr 2.

När skissen är bestämd letar jag bland allt mitt material. Jag valde fem olika rödmönstrade papper till de färdigskurna och färdigbigade röda kortbaserna. Det här kommer bli fem liknande kort, men inte helt identiska. 

(null)

Jag skar vita bårdrar till varje kort där högra sidan var rak och den vänstra sned. Höjden på bården fick bestämmas efter höjden på stämpeln jag valt. Kortbasens, mönstradepapprets och bårdens kanter sotades med brun stämpelfärg. 

(null)

Sen var det dags att göra muggarna. Då jag har en die i form av en mugg använde jag så klart den, annars kan man använda stämplar och klippa ut själv. För att få brun vätska i kopparna klistrade jag ett brunt papper på baksidan. Detta papper håller även det färgade hjärtat på plats. 

(null)

Två koppar till varje kort var utstansade, en grön och antingen en brun eller mönstrad. Jag tycker det är alltid lika svårt att bestämma och passa ihop färger och mönster och så också på dessa kort. Vilka muggar passade bäst till vilken bakgrund? Min metod är att testa mig fram och titta och känna av. 

Textstämplen på den vita bården blev ett litet mindre god jul i skrivstil som jag stämplade med svart färg. 

(null)
Julkort

Till slut efter alla förberedelser var det dags att sätta ihop kortet. Det mönstrade pappret klistrades ner direkt på kortbasen. Den vita bården klistrades ner med 3D-kuddar. Den ena muggen klistrades direkt på den vita bården och den andra med 3D-kuddar. Som det sista satte jag dit rödskimrande halvpärlor i olika storlekar. 

(null)

Kortets storlek är 15,5 x 15,5 cm. 

(null)
Julkortsserien 2018, 5 x 5 kort.

Här kan du även se andra delarna i min Julkortsserie 20172016 och  2015 
Handmade cards, Julkortsserien, Julkortsserien 2018, del 2, Kortskiss, handgjorda kort, julkort,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej