(null)
Egenodlade potatis

Det är första september och i kalendern är det första höstmånaden, men denna dag har bjudit på sol och sommarvärme där jag bor. 
Familjen tog till vara på vädret och har varit ute hela dagen. 
Vi har arbetat med vår framsida på huset, plockat fläderbär, klippt gräs, som kändes så konstigt då man inte behövt göra det på hela sommaren. Vi fikade med äppelkaka (utan vitt socker) ute på altanen och vi avslutade denna härliga dag med grill och även den intogs på altanen. 

Jag gick ut i landet och hämtade in egenodlat. 

(null)
Egenodlade rödbetor

Grillen bestod av svensk fläskytterfilé, egenodlade potatis, rödbetor och morötter. Tillbehören var härliga såser av olika slag och en sallad med massvis av egenodlade tomater. 
Fläskytterfilén var så klart svensk då vi bestämt att vi vill hjälpa de svenska köttbönderna som får slakta mer än de vill på grund av foder brist. Om vi konsumenter ökar efterfrågan ett tag framöver behöver inte våra bönder inte lida för denna otroligt varma sommar utan de kan få betalt som vanligt. 

(null)
Middag med egenodlade rotgrönsaker och tomater

En underbar middag med otroligt goda grönsaker i ugn och fantastiskt goda tomater...kanske vi var lite partiska då vi vet att det är vi som odlat dem, men vad vi njöt.egenodlade grönsaker, helt underbart, odlat i trädgården,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej