(null)
Skymning vid Visingsö

Visingsö stoltserar gärna med sloganen "Vätterns pärla" och jag tycker alltid att slogans bara är svammel för att få något att låta bättre än vad det är, men Visingsö har för oss blivit en sommarpärla. Vi har hittat världens bästa smultronställe på ön,  Parola Malm
Varje år försöker vi pricka in minst två dagar som inte är för blåsiga för att ta vår inte jättestora motorbåt till Visingsö för att tälta på Parola Malm. Platsen är magisk och de välkomnar alla att vistas där. Då detta var Visingsös hamn innan den som är nu finns det brygga att lägga till vid eller en liten strand att dra upp båten på. Bryggorna/vågbrytarna är under restaurering så nästa år har jag stora förhoppningar på bra möjligheter att lägga till smidigt med vår båt. 

(null)
Prästkragar vid havreåker

Det bästa med stället är så klart läget, men att det finns utemöbler, grillplats, soptunnor och utedass till allas förfogande bidrar så klart till ett enkelt och kravlöst njutande. 
Det är Kumlabys byalag som tillsammans fixar och tar hand om platsen och vi swishar alltid en slant som tack till dem för allt jobb de lägger ner för att vi ska kunna få en härlig vistelse (swish-nr och information finns uppsatt på anslagstavla och på dasset). 

(null)
Sonen i ett sädesfält på Visingsö

Parola Malm ligger helt för sig själv. Inga nära hus utan bara Vättern och åkrar som närmsta granne. Det är bara en grusväg med gräs i mitten som leder till den stora vägen. Jag och sonen tog en promenad längs denna och såg mycket fina motiv längs vägen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)
Visingsöhamn vid Wisingsborgsslottsruin

Vi har som tradition att först lägga till vid Wisingsborgsslottsruin i hamnområdet för att strosa, äta lunch på en restaurang och bara njuta utan stress. 

(null)
Stenkastning på Visingsö

Då sonen älskar att kasta stenar i vattnet stannade vi till en lång stund vid stenstranden där sonen valde ut vilka stenar han skulle kasta och han blev blötare och blötare... Efter detta stopp i hamnen tar vi båten en bit norrut till Parola Malm där vi sätter upp tältet. Ibland åker vi till den fina sandstranden på norra delen av Visingsö, men så blev det inte i år då vi var kvar länge i hamnområdet. 

(null)
Solnedgång över Visingsö

När allt är på plats och vi ätit lite tar vi och åker ut och fiskar medan vi ser solenedgången. Dock ingen fiskelycka denna gång.  
När vi är nöjda åker vi tillbaka och lägga till och gör oss i ordning för natten. När man sitter ute på sjön och småfryser längtar man till att få hoppa in i den mysiga sovsäcken i tältet och sova gott. 

(null)
Molnspegling över Gränna

(null)
Jag nöjd efter sovit gott och fått äta frukost i det fria

Jag hoppas ni också har kunnat eller kommer besöka era smultronställen som gör att sommarkänslan infinner sig. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej