(null)
Ta hand om dina skor

Nu är det många som har mer tid än vanligt att göra sånt man i vanliga fall inte känner sig hinna med eller inte prioriterar, ta hand om det ni har. Vårda och laga kläder, skor, möbler, leksaker och bostaden. Att ta hand om det vi har minskar vår miljöförstörande överkonsumtion, för varför ska man köpa nytt när man redan har något bra som med enkla medel går att laga? När något går sönder ställer jag mig alltid dessa frågor innan jag köper nytt:
  • Kan jag laga det?
  • Kan jag be någon annan att laga?
  • Behöver jag verkligen en ny?
För mig har det blivit mycket städande, men även handtvättshögem har minskat och mina jobbkängorna som jag skulle fettat in förra året har nu fått omvårdnad. 

(null)

Vilken skillnad, att jag inte skäms att jag inte vårdat dem tidigare (jo det har jag gjort). Hur jag gått tillväga kan ni läsa om i detta inlägg.

Sora lagningshögen

Den där lagningshögen verkar jag aldrig få till nästintill obefintlig utan den ara växer och växer. Kanske jag kan skylla på sonens dåliga byxor som ofta får härliga lekhål på knät om utgör en stor del av högen. Än så länge är det ingen kris på byxor utan det är handukshängare som måste fixas på några handdukar. Hur jag lagar byxknän och syr dit nya hängare på handdukar kan du läsa om här och här

Nu när kanske tid finns se till att ta hand om det du har, lappa och laga. 
Kanske är det bara en liten söm som gått sönder eller ett litet hål, det kan gå hur snabbt som helst och sen har man ett fungerande plagg igen. 

Nu kanske tiden finns att vårda det du har, byxknän, lappa, lappa och laga, skor, vårda,