(null)

Vilken härlig söndag det varit, härligt somrigt väder och mors dag. Det blev en dag där jag bestämde allt och min man och son tog väl hand om mig. 
Jag brukar önska mig frukost på sängen, men då jag vaknade tidigt innan de andra valde jag att gå upp och gå ut i trädgården för att plocka in nya syrener, vattna odlingslådorna och se vad som behövdes ta tag i idag. 

(null)

Jag valde att efter frukosten på altanen plantera ut mina tomatplantor, körsbärstomat Cheerio och växthustomat Tigrella, från Runebergs fröer. Fyra plantor i varje trälåda med växtstöd. 

(null)
Bra jord till tomatplantorna

Jag började med att ta bort det mesta av den gamla jorden och tillförde gödsel och köpt ekologisk planteringsjord. Sen var det bara att sätta ner plantorna i den härliga jorden. Eftersom jag gått och klappat på dem när de växte upp inomhus och låtit dem stå i blåst under avvänjningen har de rejäla stjälkar så de kan stå av sig själva, men växtstöd behöver de ändå. 

(null)
Växtstöd av armeringsjärn

Till körsbärstomaterna har egengjorda i armeringsjärn som jag fäster plantorna med pappersbeklädda ståltrådar eller vanliga plastbeklädda påsförslutare/kabelhållare. 

(null)

Titta några av körsbärsplantorna bär redan tomater. 

(null)
Växtstöd av bambupinnar

Till de stora tomaterna valde jag att i år göra växtstöd av tre bambupinnar som jag snodde ihop vid lämpligt ställe för att få bra stadga när tomatplanta växer. Med dessa växtstöd kan de i år växa sig riktigt höga. 

(null)
Enkla växtstöd

Bara för att det var mors dag tog jag och unnade mig fotbad i solen med trevliga trädgårdsböcker. Efter fotbadet fick jag underbar fotmassage av min man, inte alla dagar som man kan fjäska till sig den lyxen. 

(null)
Skörda rädisor tillsammans

Till kvällsmaten skörda de vi för första gången denna odlingssäsongen. Så härlig känsla jag och sonen fick när vi drog upp fyra superfina rädisor. Fler är redo att skörda och när alla är upptagna sår jag en gång till i samma rad. Två rader till finns för tillväxt. 

(null)
Årets första rädisor


En söndag i trädgården, armeringsjärn, bambu, första skörden 2020, min trädgård, plantera ut tomatplantor, växtstöd,