Idag blev jag sugen på att använda lingon som jag har liggande i frysen. Jag tycker det är roligt att använda bär/frukt/grönsaker som man inte tänker sig kan användas i bakverk. Det ger en extra överraskning. 
Det blev en kladdkaka med lingon. 


Detta behöver du:
150g smör
100g mjölkchoklad
50g mörkchoklad
2dl socker
3 ägg
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1-2dl rårörda lingon (2dl lingon och 1,5dl rårörsocker)


Smält smör och choklad tillsammans. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smörchokladblandningen och vispa till jämn smet. Tillsätt mjöl och bakpulver. Sist blanda ner de rårörda lingonen. Smeten hälls i en smörad och bröad form. Gräddas i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. 


Min kaka blev det bästa av två världar fluffig och riktigt kladdig. Lingonen gav en härlig syrlighet som passade riktigt bra med den söta chokladen. God att äta tillsammans med vaniljglass. 

Fredagsbak, kladdkaka med lingon,

Liknande inlägg

1 kommentarer

sandra.

22 Apr 2016 23:09

vilket bra tips :)

Svar: Ja, och gott blir det!
Sara

Kommentera

Publiceras ej