(null)

Jag är lika förundrad varje år att ett år går så fort och nu är det bara några timmar kvar på året 2020. Ett år då vi lärt oss uppskatta det lilla i vår vardag och fått upp ögonen för vår närmiljö på grund av en pandemi som larmslagit hela världen. En pandemi som visat att, vill vi kan vi förändra vårt sätt att leva till ett med hållbart där vi inte använder upp flera jordklots resurser varje år. 

Men hur gick det med mina mål och intentioner för 2020? 

2020 års mål och intentioner

1. Bli flexitarian fullt ut när det gäller lunch och middagar, 50/50.
  • Det har jag inte lyckats med, vet inte om jag har fastnat för något nytt vegetariskt recept under året, men jag har fått min man att laga mer vegetariskt. Det har blivit en hel del Dahl (linsgryta) till middag som min man får till goda smaker på. 

2. Försöka påverka de större besluten och ifrågasätta "bli lite jobbig" och ställa krav på det runt omkring mig. 
  • Jag har jobbat på att "bli lite jobbig" på sådant runtomkring mig, men det är svårt när man är uppfostrad att vara en fin flicka. Tror inte det blivit några större påverkningar från mig under året mer än underskrifter för olika protester (tex nej till utökat oljeraffinaderi i Lysekil) och att vi skänkt pengar till att rädda regnskogen, jordens lunga. 

3. Odla ännu mer för att hålla oss självförsörjande ännu längre. Mer morötter, lök, potatis, tomater, sallad med mera. 
  • Jag var taggad och förkultiverade, sådde i rätt tid, men sättlöken var slut i affären, salladsfröna grodde inte, men slutresultatet blev ändå bra. Potatis odlad hos min bror fick bra skörd, morötterna och tomaterna levererade länge. Till slut grodde salladen och squash fick vi massvis av. 

4. Planera, plantera och göra iordning trädgården mer med blommor och grönt för att bidra till den biologiska mångfalden och som ger fröjd för öga och själ. Helst genom delade växter. 
  • Trädgårdens planering går verkligen långsamt. Ett försök att sätta krypande kaprifol i min släntrabbat misslyckades då jag glömde vattna de nyplanterade plantorna...

5. Mer tid för gemensamma familjeprojekt och egentid. 
  • Detta året blev verkligen ett mysigt familjeår. Vi har spenderar mycket tid med varandra på grund av pandemin. Egentid i pysselvrån blev det en hel del då jag bestämde mig för att skicka födelsedagskort till mina nära och kära, 33 stycken egengjorda kort tror jag blev skickade. 

6. Sätta fler roliga mål under hela året och se till att genomföra dem, ungefär som jag gjorde i somras, skriva en lista på saker jag vill göra och stryka allt eftersom de genomförs. 
  • Jag vet faktiskt inte hur denna intention blev, pandemin kom och att åka iväg på längre utflykter blev det inget med, men desto fler i närområdet och många saker som skulle fixas hemma blev gjorda.  Jag är så glad att jag han resa till min syster i Dalarna och att min moster från Skåne kom till oss innan covid 19 bröt ut i Sverige. 

(null)

Nytt år behöver nya, eller nygamla löften eller mål och intentioner. Jag försöker inte göra för högtravande mål för då känd de lite för jobbiga och de blir därför inte gjorda. Ta hellre små steg och öka dem under året. 2020 skrev jag "bli flexitarian" men då det inte blivit så mycket med det skriver jag i år istället "jobba på att bli flexitarian". 

2021 års mål och intentioner
  1. Jobba på att bli flexitarian fullt ut när det gäller lunch och middagar, 50/50. 
  2. Försöka påverka de större besluten och ifrågasätta "bli lite jobbig" och ställa krav på det runt omkring mig. 
  3. Ta mig tid för att pyssla kort så jag kan skicka födelsedagskort och bröllopsdagskort till nära och kära. 
  4. Lägga mer fokus under odlingssäsongen på att hela tiden ha tillgång till sallad, mangold och örter. Testa att börja odla på friland tidigare än vanligt för att försöka förlänga säsongen. 

Vad har du för mål och intentioner för 2021?


2021, Nya mål och intentioner för 2021, intentioner, mål, nyårslöfte,