(null)
Ljuslykta med Lavendel

Till min brors bröllopsdekoration gjorde jag stämningsfulla ljuslyktor med Lavendel som utsmyckning. Lavendel och lila var temat så dessa ljusspridare blev perfekta. 
Jag fick hjälp av storasyster att få ihop ett gäng och samtidigt hade vi en mysig stund tillsammans, bara hon och jag. 

(null)
Gör din egna Lavendeldoftande ljuslykta

Dessa ljuslyktorna är busenkla att göra med sådant du säker redan har hemma.

Vanliga glasburkar
Lavendel
Gummiband
Snöre
Sax
Värmeljus

Börja med att sätta gummibandet runt glasburken så att du enkelt kan sticka under lavendel stjälkarna på rätt höjd och med lagom avstånd och ändå hålla dem på plats. Blommorna bör inte sticka upp så mycket på grund av brandrisk ifall de skulle sloka ner i glasburken. Jag valde att låta dem sticka upp 1-2 cm för att dölja gängkanten längst upp på glasburken. När placeringen är till belåtenhet är det bara att ta snöret och knyta om med vanlig råbandsknop. Jag valde att vira två varv för att det fina snöret skulle få synas mer. Det är snyggt med natursnöre. Klipp av stjälkarna en liten bit över bordsyta. Ta bort gummibandet. 

(null)
Väldoftande ljuslykta med Lavendel

Vi använde oss av nyplockad lavendel som dagen efter hade krympt lite och lättare föll på sne, men som man enkelt kunde rätta till. Mitt tips är att göra dem samma dag, men de ser  fortfarande fina ut två dygn efter skapandet. Vissa blommor började skola medan andra stod fortfarande raka. 

(null)
Ljuslykta av en glasburk

Ljuslyktorna spred ett mysigt sken och en härlig doft. 

DIY, Väldoftande ljuslykta med Lavendel, lavendel, ljuslykta,