Här kommer de sista julkorten för i år. Jag har inte städat undan julpapprena och stämplarna än så jag tror det kommer bli några kort pysslade till nästa jul Redan nu. Det är alltid skönt att ha några redan gjorda så att inte julkortsstressen infinner sig utan det ett lugn infinner sig  och det blir myspysslat istället, precis som detta året. Ett lyckat konsept ska man fortsätta med. 

Denna design med diagonalt delat mönstrat papper blir lätt att man gör flera av, i varje fall två. 
 

För att kunna dölja bandets ändar fäste jag de två mönstrade papperna på ett kladdpapper för att hålla dem stilla på plats. Till kortet med rosett knöt jag rosetten först och fäste sen bandet på kortet. På vissa band kan det bli fula fläckar av limmet så jag limmade bara under knuten och på de mönsyrade pappernas baksida. Genom att vika om bandets ändar blir det en fin kant som inte fransar sig. 
 

De sammansatta mönstrade papperna fästes direkt mot den naturfärgade kortbasen. En vit pappersremsa klipptes till vimpel i högra kortändan och texten God jul stämplades på med svart stämpelfärg. Denna vita pappersremsa fästes med 3D-kuddar horisontalt med den raka kortsidan längs med kortbasens vänstr kant. 


Det ena kortet fick en röd pappersblomma på bandet istället för en rosett. I pappersblommans mitt fästes en pärlemoskimrande halvpärla. 

 
Handmade Cards, christmas cards, handgjorda julkort, handgjorda kort, julkort,