(null)
Äppeltzatsiki på egna äpplen

Fallfrukten ligger i driver under fruktträden och jag vill gärna ta tillvara på alla. Jag använder mest bara fallfrukt eftersom det känns helt befängt att slänga de äpplen som jag med nästan hel säkerhet vet är mogna för att plocka från trädet och riskera ta omogna. Jag försöker plocka upp fallfrukten varje dag och ofta är de väldigt fina utan några skador. Det ända som kan uppstå är lite brunt där frukten träffade marken, men det är ju bara att skära bort och sen har man hela frukten att använda. 
Ett sätt att använda sin fallfrukt är att göra äppeltzatziki, byt helt enkelt ut riven gurka till rivet äpple i din vanliga tzatziki eller testa min med mynta. 

(null)
Rivet äpple

Äppeltzatziki med mynta

3 dl rivet äpple
2 dl cream fraiche (eller gräddfil, turkisk yoghurt eller blanda)
2 vitlöksklyftor 
3 msk mynta
Salt
Peppar

Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. 

(null)
Äppeltzatziki till middagen

Supergod som sås till maten...

(null)
Tillbehör till den grillade korven

...eller som gojs på korven. 

Andra sätt att använda våra svenska äpplen är att göra äppelkrämbröd med äpplesmulpaj utan vitt socker med äppleäppelmos och äppelmust eller varför inte ge bort av det du har förmycket av. 












recept, Äppeltzatziki med mynta, äppeltzatziki, äpple,