(null)
Enkla påskkort

I år har jag äntligen tagit mig tid för att göra påskkort. Förr skickade min mamma alltid påskkort och ända sedan jag började mitt kortmakeri försöker jag alltid få till några, men det är svårt att hinna med eftersom det i min omgivning är många som fyller år just denna tid. I år hittade jag en ursnygg och enkelt design som blev perfekt till påskkort. 

(null)

Till kortet skar jag smala pappersremsor i fyra påskiga färger. Jag valde papper med struktur för att inte få kortet allt för platt. För att göra korten ännu påskigare valde jag att dekorera med vita utstansade harar som jag haft liggande bland allt mitt material. 

(null)
Påskkort

Remsorna klipptes till vimplar i högra kortändan och fick ett utstansat runt hål i vänstra. Vimplarna fästes på rad över varandra på kortbasens nedre del. Haren fick sin plats sittandes på en av vimplarna och texten GLAD PÅSK fäste jag med klisterbokstäver på de två nedre vimplarna. Jag använde mig av olika färg på bokstäverna till de olika korten. På alla utan ett kort rundade jag de högra hörnen. 

(null)     

(null)
Handgjort kort

(null)
Handmade card

(null)
Handgjort påskkort

Skickar du påskkort?


handgjorda kort, handmade cards, påskkort, påskpyssel,