Biologisk mångfald

Coronapandemin har lett till mycket lidande över hela världen. Den har även visat att myndigheterna är beredda att ändra om samhället för invånarnas skull. Så en miljöomställning styrt av myndigheterna är inte en så omöjlig åtgärd. Så om världens myndigheter verkligen vill kan vi nå Parisavtalets koldioxidutsläppsminskning. Det är inte en nedstägning det är tal om utan bara att om myndigheter vill och vågar kan de se till att vi lever hållbart med hjälp av lagar och rekommendationer.  

Bara under april första dagar sjönk världens koldioxidutsläpp med 17% enligt forskargruppen Future Earth som för en vecka sedan publicerade sin utredning om utsläppsminskningarna i pandemins spår. Artikeln publicerades i Nature Climat Change och den finns att läsa Här
Denna rapport är inte fulländad men ändå en artikel verkligen värd att läsa och jag ser fram emot fler av dessa inom den närmaste framtiden. 

Pandemin har verkligen fått oss att tänka efter hur vi prioriterar och på våra vanor i vardagen. Sveriges koldioxidutsläpp har gått ner ungefär lika mycket som andra länder trotts att vi inte stängt ner samhället helt. Var kommer vår stora koldioxidutsläpp ifrån, jo vårt resande. Kanske är det där vi ska börja vår hållbara livsstil. Genom att minska vårt flygande markant och sluta ta bilen av gammal vana kan vi minska vårt utsläpp märkvärdigt. 

Nu kör vi! Vi kan och så jobbigt är det faktiskt inte. 



Vill vi så kan vi göra förändring!, hållbar omställning, miljöomställning,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej