Grönkålspaj med västerbottenost och valnötter. 
 
Här har jag pratat om att äta efter säsong och gett tips på potatis, morötter, kål och betor och det låter ju inte så inspirerande. 
 
Så vad ska man då äta i februari?
Odlat i Sverige
Brysselkål
Äpplen
Jordärtskockor
Morötter
Potatis
Lök
Ostronskivling
Kålrot
Rotselleri
Rödbeta och andra betor
Palsternacka
Vit-, Grön- och Rödkål
Rättika
Pumpor
och andra rotfrukter
Egenodlade groddar och kryddor
 
Importerat från Spanien
Apelsiner
Clementiner
Citroner
Avokado
Fänkål
Stjälkselleri
Zucchini
Sötpotatis
 
Kött och Fisk
Vildsvin
Ren
Lamm
Kalv
fläskkött
Nötkött
Kyckling
Kalkon
Abborre
Gädda
Gös
Lax
Sill
Strömming
 
Ägg
Mjölk i alla former 
 
 
Vill man ha listan på säsongens mat nära till hands kan jag rekommendera att ladda ner en app som håller koll åt dig. Jag använder mig av en som heter "Säsongsmat". När jag nu sökte efter den i min AppStore hittar jag den inte längre men, det finns andra alternativ att ladda ner. 
 
 
Jag vill ännu en gång tipsa om boken "säsongens mat, sund, äkta och närodlad" av Ewa Skiöldebrand. Där delar hon med sig av recept och staplar upp säsongens mat indelat på månader. Det finns många andra bra böcker också, det är bara att hitta din favorit. Köp eller låna på biblioteket. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej