
Apelsin och grönkålssallad
8 st Apelsiner (säsong oktober-maj, södra Europa)
1 st Granatäpple, kärnorna (säsong oktober-februari, södra Europa)
Några kvistar Grönkål (säsong oktober-februari, Skandinavien)
2-3 tsk stött Kardemumma
Rostade osaltade pistaschnötter
Flytande honung
Ta bort skalet på apelsinen och tärna den. Ta ur stjärnorna ur granatäpplet. Skär eller bryt lagom stora bitar grönkål. Hacka pistaschnötterna. Stöt kardemumman. Blanda allt i serveringsfatet och ringla flytande honung över.
En sallad jag verkligen rekommenderar er att testa. Passar perfekt till fetare mat på grund av sin fräschhet.
apelsin och grönkålssallad,
recept,
vintersallad,
2 kommentarer
Maggie Bergius
11 Jan 2018 12:14
Vilken härlig sallad! Den ser jättegod ut!
Siv
13 Jan 2018 10:22
Så kul att läsa om säsongsmat! Det blir så lätt att jag handlar mina gamla vanliga stapelvaror utan att reflektera över om de är i säsong eller inte.
Kommentera