
Hemmagjord lingonsylt
I år blev det inga lingon plockade utan jag köpte faktiskt på torget. Att köpa redan rensade lingon känns så skönt, men också som om jag fuskat.

Jag valde att göra lingonsylten med vitt ekologiskt socker som även är konserveringsmedlet. Det här är ett beprövat recept som alltid blir bra. Receptet är min mammas som jag modifierat lite genom att ta lite mindre socker. Jag experimenterar
varje gång med hur lite socker man kan ha och sylten fortfarande håller sig länge. Tycker ofta det funkar bra att dra bort lite socker i de flesta recept. Ett tips jag rekommenderar er att testa. Glöm bara inte att göra en notering om hur
mycket du tog bort så du vet till nästa gång.

Grundreceptet:
1 kg lingon
1 dl vatten
6 dl socker (men jag tog 5 dl)
Koka bären tillsammans med sockret och vattnet i 15 min. Tag bort grytan från värmen, skumma av. Häll upp sylten i glasburkar och sätt genast på locket. Allt sätta på locket när burken sylten är varm kan bakom uppstå och detta gör att sylten håller
sig fräsch längre. Förvar syltburkarna svalt.

Syltförrådet i matkällaren
Hemmagjord lingonsylt,
lingonsylt,
recept,
Kommentera