
Inlagda ingefärspäron
Att lägga in päron är ett bra sätt att ta till vara på våra svenska äpplen. Vi fick komma och plocka päron hos kompisar som hade massvis på sitt träd som de inte skulle göra åt själva. Så snällt att de ville dela med sig.
Jag skulle så gärna vilja berätta om att detta är ett gammalt familjerecept som min mormor alltid bjöd oss på när vi hälsade på, men det kan jag inte för det är inte sant.
Min mormor var duktig på att baka, safta, sylta och konservera så det skulle varit så roligt att använda hennes gamla recept. Ingefärspäron är annars en riktigt gamal efterrätt som en yngre jag inte tyckte om, men som jag för kanske
fem år sedan tyckte var riktigt gott. Jag är så glad att jag vågade smaka igen för nu vill jag inte vara utan några burkar inlagda päron som vi kan mumsa på vid festliga tillfällen.
Detta recept är ett hopplock av flera olika som jag satt ihop efter mitt tycke och smak.
2 kg päron
1 liter vatten
4 dl socker
3 msk grovt hackad ingefära
En skvätt citronjuice

Enkelt sätt att skala ingefära, skrapa med tesked.
Koka ihop sockerlagen, vatten och socker, och ställden sen åt sidan. Skala, dela päronen i halvor och skär bort kärnhuset. Skala ingefära och hacka den grovt. Lägg i päronen, ingefäran och en skvätt citronjuice i sockerlagen. Låt det
koka upp och sen sjuda i 15 min så att päronen är mjuka.

Konserverade ingefärspäron
Lägga in ingefärspäron,
ingefärspäron,
inlagda päron,
päron,
recept,
Kommentera