Igår firades det midsommar med resande av midsommarstång, sill, nypotatis, grill, jordgubbar och trevligt sällskap.

Nästan varje gång vi grillar säger vi att den bästa glöden är precis när vi grillat klart. Denna gången tänkte jag använda just denna bästa glöden genom att även göra efterrätten på grillen.

Klockan 23:43 blev det dags för min folieknytesefterrätt.

Denna efterrätt kan man blanda som man vill. Älskar man till exempel jordgubbar är det bara att ta fler jordgubbar än rabarber eller blanda i en annan favoritfrukt.


Klockan 23:43 blev det dags för min folieknytesefterrätt.
Rabarber och jordgubbsknyten
Detta behöver du:
Rabarber
Potatismjöl
Jordgubbar
Vitchoklad
Smulpajsdeg
Riktigt enkel att göra, bara att skära rabarberna och jordgubbarna i mindre bitar. Smörj metallfoliet. Blanda rabarberna med lite potatismjöl innan man fördelar frukten i folier. Riv över vitchoklad och smula över lite smulpajsdeg. Dra ihop och gör knyten som läggs på grillen i 10-15 minuter.

Denna efterrätt kan man blanda som man vill. Älskar man till exempel jordgubbar är det bara att ta fler jordgubbar än rabarber eller blanda i en annan favoritfrukt.
Serveras gärna med vaniljglass.
efterrätt på grillen,
rabarber och jordgubbsknyten,
Kommentera