En bok om Mino & Micke, uppfinningar och äventyr.

För ett bra tag sedan fick jag tipset om denna boken som både är bra och har ett miljövänligt budskap. Det var på bloggen hemma hos kikan där Erika skrev om "Havsmonster i knipa" av författaren Kjell Thorsson. 
En helt underbar bok med riktigt fina illustrationer och påhittig historia. Min son älskar boken och jag har läst den flera gånger för mina dagbarn. 
Ofta brukar barnböcker med budskap bli lite väl pretantiösa, men i denna bok har det verkligen lyckats. Att prata om just skräpet i våra sjöar, hav och vattenlevande djur är mer än någonsin i diskussion och denna bok är ett roligt sätt att få våra barn att tänka till. 

Egengjorda specialtelefoner

Jag är helt såld på boken och förra gången jag läste den inspirerade den till och med till efterlek. 
De gjorde egna specialtelefoner i rosa papper, ritade och klippte. Jag fixade ett armband och tejpade fast allt. Oj va roligt de hade!

Denna boken är inte den enda utan det finns än så länge hela två böcker till om Mino och Micke. "Mörka bergens hemlighet" och "Djungelpiraterna" är de två efterföljande i serien. Jag skulle säga att boken passar för barn från tre års ålder och uppåt. 
Nästa gång vi går till biblioteket ska jag leta efter "Mörka bergens hemlighet" .  


Detta är inget sponsrar inlägg utan jag vill bara tipsa om en riktigt bra bok. 


Barnbokstips med miljöproblematisering, Havsmonster i knipa, Kjell Thorsson, barnbok, mino & micke,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej