(null)

Rabarbern frodas i landet och visar oss att sommaren är här. För vad är somrigare än en härligt syrlig rabarberpaj. 
Något som får mig att minnas de där underbara soliga och varma somrarna i barndomen är min mammas rabarberdricka. 

Rabarberdrickan är hur lätt som helst att göra. Håller i kylskåpet ca en vecka, för längre hållbarhet frys in den i glasflaskor/burkar. 
1 kg Rabarber
1,5 l vatten 
1 citon
4 dl socker
Koka allt tills rabarberns är mjuka. Sila. Rör ner sockret tills det smält. 

Det finns otroligt många goda recept med rabarber i och jag har tidigare delat med mig av både bakverk och middagsmat som ni kan kolla on och inspireras av. 


(null)
Rabarberpaj


Rabarberkyckling


(null)
Rabarberkräm

Vill man göra krämen utan vitt socker byter man bara ut sockret mot till exempel Agavesirap. Ta sen sirap tills du tycker krämen är lagom söt. 

(null)
Chutney på rabarber





rabarber, rabarberchutney, rabarberkräm, rabarberkyckling, rabarberpaj, smulpaj utan vitt socker,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej