Sena squash och sockerärter

Nu när skörden av det man odlat blivit intagen gäller det att använda grönsakerna på bästa sätt. Jag testade i år att odla squash och det funkade väldigt bra men, vad gör man med alla mogna squashgurkor? Att använda den i middagsmaten finns det många alternativ på och jag har tidigare tipsat om att baka supergott  långpannebröd med riven squash i. Ett annat lite mer otippat sätt att använda squashen är att baka kaka med den. Min mamma gör alltid "Falsk ostkaka" på squash så här års. Hur märkligt det än kan låta så blir konsistensen och smaken som ostkaka, men så mycket enklare att baka.  

Falsk ostkaka

Mammas recept är med vitt socker och jag som försöker undvika det testade med honung istället och det gick hur bra som helst. Min man som älskar ostkaka sa att det bar lite för lite mandelsmak i ursprungsreceptet så jag ändrade antalet. Alla tycker ju olika så testa dig fram viket antal mandlar som blir bäst för dig. 

Här är mitt recept på Falsk ostkaka (Squashkaka):

1 liten squash
5 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
4 ägg
1/2 dl honung
25 stycken sötmandlar
Smör till formen

Börja med att skala och ta bort kärnhuset på squashen. Tärna den i ca 2x2 cm. Koka dem mjuka, häll bort vattnet och mixa dem till puré. 
Blanda mjölet med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Vispa ner äggen och honungen. Blanda detta med squashpurén och häll i den hackade mandeln. Häll smeten i en form (30x30 cm) och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 45-50 minuter. 

Servera med grädde och sylt. 

(null)
Squash



baka, baka med squash, falsk ostkaka, recept, squachkaka, squash,

Liknande inlägg

1 kommentarer

FSHD Daniel

21 Oct 2019 18:30

Spännande, har aldrig provat att baka med squash! :P

Svar: Det är aldrig försent för första gången, test!
Sara Johansson

Kommentera

Publiceras ej