
Sena squash och sockerärter

Falsk ostkaka
Mammas recept är med vitt socker och jag som försöker undvika det testade med honung istället och det gick hur bra som helst. Min man som älskar ostkaka sa att det bar lite för lite mandelsmak i ursprungsreceptet så jag ändrade antalet. Alla tycker
ju olika så testa dig fram viket antal mandlar som blir bäst för dig.
Här är mitt recept på Falsk ostkaka (Squashkaka):
1 liten squash
5 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
4 ägg
1/2 dl honung
25 stycken sötmandlar
Smör till formen
Börja med att skala och ta bort kärnhuset på squashen. Tärna den i ca 2x2 cm. Koka dem mjuka, häll bort vattnet och mixa dem till puré.
Blanda mjölet med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Vispa ner äggen och honungen. Blanda detta med squashpurén och häll i den hackade mandeln. Häll smeten i en form (30x30 cm) och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 45-50
minuter.
Servera med grädde och sylt.

Squash
baka,
baka med squash,
falsk ostkaka,
recept,
squachkaka,
squash,
1 kommentarer
FSHD Daniel
21 Oct 2019 18:30
Spännande, har aldrig provat att baka med squash! :P
Kommentera