
Julkakor
När jag tänker på julkakor går tankarna så klart till lussekatter och pepparkakor (dessa gjorde vi till första och andra Advent), men det finns andra kakor som andas jul för mig.

Chokladbiskvier utan vitt socker
Först och främst är det chokladbiskvier som mamma alltid bakar till jul så länge jag kan minnas. De jag bakar är fria från vitt socker och ändå supergoda. Jag bakade detta recept första gången förra året och årets blev ännu bättre, övningen
ger färdighet.
Tryck HÄR så kommer du till receptet.

Julkakor
Nötter till jul är något jag är uppvuxen med. Att ta fram nötknäpparen och knäcka bort skalet på alla olika dottersönerna til mamma och pappa var så roligt. Därför tänkte jag att nöttoppar med hasselnötskärnor kan bli en supergod julkaka.
Då vi försöker dra ner på det vita sockret tog jag ett gammalt beprövat recept och testade att bytta ut sockret till honung och det funkade riktigt bra.
Nöttoppar 10-15 st
100g hasselnöttskärnor
3/4 dl honung
Ett litet ägg
50g smält smör
Mal kärnorna och blanda sen ihop alla ingredienser. Klicka ut smeten i lagom stora klickar, jag gör gärna mina julkakor mindre då man ska kunna orka få i sig många olika på en fika.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader, i ca 15 min, tills de fått fin färg.
Det blev även lite julgodis bakat, alla har vi våra favoriter och måsten. Ett måste för mig är Underbara Claras falsk fudge, så otroligt god med smak av choklad och vanilj som bara smälter i munnen.
Nu är det bara frukt och nöt-bollar med choklad om kvar att göra.
Nu ska det julfikas!
När tredje ljuset brinner vi julklappar syr,
och mamma bakar kakor och har ett väldans styr.
Tredje Advent med julkaksbak,
biskvier,
falsk fudge,
julkakor,
nöttoppar,
recept,
utan vitt socker,
Kommentera