
Jag har testat en ny kaka med bovete som direkt blev en riktig favorit. Bovetemjöl är inget jag brukar ha hemma, men köpte fel för ett tag sedan så har det just nu. Vad gör man då med bovetemjöl?
Jag blev så glad när detta recept dök upp och blev sugen på att testa. Vilken fullträff, en riktigt god småkaka som jag på sonens begäran redan bakat två gången. "Mamma denna kakan är SUPERGOD!"

Bovetekaka
I ursprungsreceptet ska det vara mer vaniljpulver och mer dadlar, det ska även tillsättas ett ägg. Mitt omarbetade recept utan ägg som uppkom på grund av att jag första bakningen glömde ägget och tyckte konsistensen blev bättre utan.
Bovetekaka
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
4 msk rapsolja/kokosolja/smör
2,5 dl färska dadlar
1,5 tsk vaniljpulver
Mixa havregryn, kokos och dadlarna till en jämn deg och tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Rulla degen till 20-24 stycken runda bollar och lägg dem på plåt. Platta sen ut dem till ca 1 cm tjocka kakor.
Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18 minuter.
Receptet till mina bullar hittar du här.
Sju sorters kakor (utan vitt socker),
bovetekaka,
recept,
utan vitt socker,
Kommentera