Blåsippor av toalettpappersrullar

Det är vår och vårblommorna bara ploppar upp överallt i naturen och i trädgården. Jag älskar att leta vårtecken, dessa färgklickar som färgsätter den gråa naturen vi levt med så länge nu. 
Jag och dagbarnen har studerat olika vårblommor varje vecka, vi luktar på dem, tittar på dem, tar kort och förstorar dem,  känner på dem och skapar. 

Vårblommor av toalettpappersrullar.

Förra året gjorde vi jättefina Tussilago med många fransiga kronblad. Beskrivningen till dem hittas HÄR. I år får Tussilagon sällskap av en blåsippa. 

(null)
Materialet jag använde.

Till detta pyssel behövs:
Toalettpappersrulle 
Grön täckfärg
Pensel
Blått papper
Penna
Sax
Vit färgpenna och/eller gul/grön/vit papperscirkel
Klister


Pyssla med toalettpappersrulle

Dagen innan målade vi var sin toalettpappersrulle grön och så fick den torka under natten. 
Jag hade gjort en mall på kronbladen som de fick rita efter, men så klart går det även bra att  frimåla en. Sen klippte vi ut den med eller utan hjälp av vuxen. 
Innan vi klistrade fast blomman på toalettpappersrullen tittade vi på en närbild av en blåsippa och diskuterade hur den såg ut i centrum. Nån tyckte den var gul, någon annan grön och en tredje vit och grön. Vi klistrade fast utstansade små cirklar i blommans mitt och vissa valde att måla vita stänger eller klistra dit fler papperscirklar i vitt runt centrum cirklen. 
Till sist fäste vi kronbladen längst upp på den grönmålade toalettpappersrullen. 

Tänk på att blåsippan är fridlyst i större delen av landet och får inte plockas, men studeras på plats går alldeles utmärkt. 



Tillskott i vårblomsbuketten av toalettpappersrullar - Blåsippa, blåsippa, pysselmedbarn, pyssla, pysslamedbarn, toalettpappersrulle, toarullepyssel, vårblommor, vårblommor,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej