Egengjord äppelmust
 
Jag har aldrig varit någon glöggdrickare, men när vi började krydda vår egna äppelmust till äppelglögg dricker jag den gärna varje dag nu i december. Genom att blanda julens kryddor och höstens skörd, vad kan gå fel...
Hela familjen uppskattar den, men med sin egen prägling. Mannen tar gärna lite rom i, jag vill ha den skållhet och sonen vill ha den ljummen. 

Glöggkryddor, kanel, kardemumm, ingefära och honung. 

Äppelglögg
3 dl ganska stark äppelmust
5 kardemummakapslar
10 cm kanelstång 
4 nejlikor
En bit färsk ingefära
1 msk honung
ev. Rom
 
Häll musten i en kastrull och lägg i kryddorna. För att få mer smak låt musten och kryddorna stå i en två timmar och värm på när det ska drickas. Den går även bra att värmas på och drickas direkt, men då med Lite mildare smaker. Innan servering smaka av med honung och eventuellt rom. 

Glögg mys dessa mörka kvällar i december. 

egengjord, recept, äppelglögg, äppelmust,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej