Hembakade minisemlor

På tisdag, 16/2, är det fettisdagen eller som vi säger i daglital semeldagen och jag bunkrade upp med ett lager hembakade semelbullar i frysen redan för en månad sen. Så vi har ätit många semlor sen dess, mums. Förra året försökte jag göra små semelbullar, men de blev ganska stora ända. (Fast inte alls så stora som de man köper på konditori). I år gjorde jag verkligen allt för att göra minisemlor och jag lyckades. Jag föredrar minisemlor då det oftast räcker med en lite mindre, man kan då även ta någon mer kaka eller ta en till. 

Sen kommer vi till ämnet fyllning, och smaken är ju som baken. Jag är en av dem som inte är så förtjust i "vanlig" semla och det finns många som inte kan tänka sig något annat än mandelmassa och grädde, men jag menar att ingenting är fel. Men då jag ändå vill ändå vara med i semelgemenskapen gör jag min semla så att jag tycker om den.  Det finns oändliga sätt att variera en semla på. De flörsta hembakade semlorna jag gjorde var med lingongrädde och mandelmassa, förra året när jag var och hälsade på syster gjorde vi blåbärsgrädde och egengjord nutella som fyllning, så mumsigt.  Min man älskar den traditionella med mandelmassa och grädde så därför gör jag alltid egen mandelmassa med honung (se recept nedan) till honom och jag och sonen fyller våra med den överblivna chokladsmörkrämen från julbiskvierna så länge den räcker. 

Mandelmassa med honung
1,5 dl mandelmjöl eller mald mandel
Ca 2 tsk honung
Lite vatten till du får rätt konsistens

Se nu till att testa olika fyllningar så att du kan hitta din favoritsemla att mumsa på fettisdag!

Semlor - med oändliga variationsmöjligheter, fettisdagen, honung, mandelmassa, mandelmassa med honung, recept, semeldagen, semla, semlor,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej