(null)
Bärkaka utan vitt socker.

Vi har fått en ny favorit bland våra kakrecept utan vitt socker, en bärkaka. En kaka man kan variera genom att byta ut och mixa olika bär. Än så länge har vi gjort med björnbär, hallon och hallon/blåbär, supergott. Det bästa av allt är att man kan äta den som den är eller lyxa till det med lite glass/grädde/vaniljsås. Jag hittade receptet hos Hemma hos Kikan som för övrigt har många goda recept på sin blogg.   

(null)
Björnbärskaka utan vitt socker.

Bärkaka
2 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk riven kokos
1 banan/honung
1 ägg
2 msk agavesirap
75 g kokosolja/smör
Bär efter behag
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Mosa bananen och rör sen ner det tillsammans med ägg, sirap och kokosolja. Fördela ut hälften av degen i en brödform och lägg över bären. Täck sedan allt med den andar delen av degen. Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt den svalna innan den skärs upp. 

Andra kakrecept bland mitt letande efter sju sorters kakor utan vitt socker hittar du här  här och  här.



baka utan vitt socker, bärkaka, bärkaka utan socker, del 4, hemma hos kikan, recept, sju sorters kakor utan vitt socker,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej