(null)

Påskveckan är här och mitt hem har redan varit påskpyntat i över en vecka. Hemmet är mest pyntat med några ägg, kycklingar och påskkärringar. Sen har jag även sett till att pynta med våren, blommande äppelgrenar, vitsippor och tulpaner. 

Färgat vatten som utsmyckning.

Jag som dekorerat med vårens blommor och då det finns vitsippor överallt finns de på många ställen i mitt hem. Men för att göra de vita blommorna lite mer färgsprakande påskiga har jag och dagbarnen färgat vattnet till dem. 

Färga vatten med gurkmeja, blåbär och hallon.

För att inte använda konstgjord hushållsfärg valde jag att göra egen. Med gurkmeja blir vattnet påskiga gult, med mosade blåbär blir vattnet lila och med mosade hallon blir vattnet rosa. Härliga påskiga färger som blandar till sig fint med hjälp av kokhett vatten. 
Undra om blommorna blir färgade som vattnet, en rolig bieffekt. 

(null)

Att göra enkelt pyssel för yngre barn är en utmaning. Denna kyckling går att pyssla med barn från 3 år. Träplattan hålen och snörena måste vara förberedda i förväg. Låt barnen välja pärlor och trä på dem på tråden. Hjälp dem att knyta stoppknutar och klipp av snörena till jämn längd. Ögon väljs ut och limmas fast där barnen pekar. Näbben är en vikt piprensare som limmas ner i ett borrat hål. Till sist väljs tre fjädrar och klistras fast på baksidan. Sätt ett snöre längst upp så kan kycklingen hängas. 

(null)
Barngjorda påskkort

När påskkort ska tillverkas tas det fram mycket att välja på, men min son väljer nästan alltid stämplarna. Då jag inte har några påsk stämplar fick jag tänka till med det jag har. Cirklar formas till ägg och blommor är ju vårigt. Sonen pekar på motivet och jag sätte fast på blocket, färgade in och lämnar över stämpeln till sonen. Jag använde svart stämpeldyna och sen kunde han färga motivet hur han ville med färgpennor. 

(null)
Påskkort

För en kortpysslare är det svårt att inte styra upp, men jag tyglade mig så mycket jag kunde. Det blev två kort med påskiga klistermärken och två stämplade och färglagda. 
Det är otroligt roligt att iaktta hur han tänker och skapar. 

Edit 190420: Vitsipporna blev inte färgade av vattnet. 

Påskpyssel med barn, färga vatten, påskdukning, påskkort, påskpyssel,

Liknande inlägg

1 kommentarer

Gina Salmi

19 Apr 2019 03:41

Kul att se att det är fler än jag som har skaparglädje. Trevligt att titta in på din blogg

Svar: Roligt att du tycker om mitt skapande. Det blir alltid lite mer pyssel vid högtider, för då får man ett skäl att skapa. Glad Påsk!
Sara Johansson

Kommentera

Publiceras ej