Oj oj oj den där lagnings- och fixhögen bara växer och växer. Det gäller ju bara att ta sig tid att sätta sig ner och beta av. Vissa saker går faktiskt ganska snabbt att fixa till och när jag väl sätter igång tycker jag det är riktigt roligt att få fundera ut hur man ska fix på bästa sätt. Sen är tillfredsställningen så stor när jag tar tillvara på det vi redan har. 
 
 
Denna gången tog jag tag i två av våra tygkassars handtag. Jag valde att prioritera min bok- och lunchlådekasse och sonens regnklädeskasse som egentligen inte legat i den fysiska högen utan bara i den mentala högen. Jag tog helt enkelt tag i det som verkligen behövdes fixas då dessa två tygkassar används varje vardag. 
 
 
Min bok- och lunchlådekasses handtag hade börjat dela på sig. Sömmarna har lådsnat så att tyget delar på sig och tyget börjar bli ganska nött. Jag valde att göra en snabb lagning genom att sy dit denna sömmen som håller ihop tyget igen. 
 
 
Sonens regnklädeskasses handtag var verkligen slitna. Linnetyget som de var gjorda av har inte hållt alls bra utan varje morgon de sista veckorna har jag bara hoppats att de inte skulle gå sönder under bussfärden till dagmamman. 
Jag klippte helt enkelt bort dessa linnehandtag och ersatte dem med nya av jeans tyg. Dessutom gjorde jag dem längre så att kassen lätt kan bäras på axeln. 
 
 
Jag vek tyget dubbelt, räta mot räta och sydde en raksöm i kanten så att det blev en tub. Tuben hade jag tänkt att vränga till rätsida...
 
 
...men tyget var för stelt för de mått på tyget som jag hade valt, så det var bara att sprätta och göra om. 
 
 
Jag vek och nålade istället tyget avigsida mot avigsida och vek in en liten kant på båda sidorna för att få bort de klippta kanterna. 
 
 
Sen var det bara att tuta och köra med raksömmen på båda sidorna av handtagen för att de ska hålla formen och för att få de invikta kanterna att sitta fast. 
 
 
För att inte ändarna ska repa upp sig sydde jag några sicksack-sömmar. Handtagen sydde jag fast från insidan i en fyrkant med ett kryss i. Stabilt men även snyggt.  
 
 
Två kvällar efter middagen och innan sonen läggdags tog det att göra dessa tygkassar snygga och hela igen. 
 
 
 
Det är skönt att inte längre behöva vara orolig att kassen kan gå sönder under färden. 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej