(null)
Ingrid Marie

Det är säker fler än jag som har massvis med äpplen i sina träd så här års och frågan man ställer sig är: Vad ska jag göra?

Här kommer en rad tips på vad du kan göra av din äppelkörd.  

(null)
Äppeltzatziki

Varför bara göra tzatziki på gurka, riv äpple fint och blanda i mynta eller vitlök och upplev ett fräscht sidotillbehör till maten. 
För recept följ länken HÄR

(null)
Äppelkräm

Jordgubbs-, hallon- och aprikoskräm i all ära men egengjord äppelkräm nog så god. Är den naturell eller krydda med kanel och/eller kardemumma. 
För recept följ länken HÄR  

(null)
Bröd med äpple

Jag älskar verkligen frukt i bröd och att baka med äpple gör brödet verkligen saftigt och gott. 
För recept följ länken HÄR  

Torkade äppelbitar

TORKADE ÄPPELBITAR
Att torka äppelbitar är enkelt antingen i ringar på pinnar eller i 50 grader i varmluftsugn (glöm inte ha luckan på glänt). Använd de torkade fruktbitarna i müsli eller som snacks, nyttigt och gott. 

(null)
Gör eget äppelmos

Gör eget äppelmos som kan förgylla frukostgröten, ugnspannkakan och rulltårtan. Använd mosvagga som jag eller skala och kärna ur direkt och koka till mos i grytan. 
För recept följ länken HÄR  

(null)
Äppelmust från egna äpplen

Gör musten själv eller lämna in till musteri. Vilket du än väljer kommer ge god dryck att njuta av till all mat. 
För recept följ länken HÄR

Fallfrukt

DELA MED DIG
Alla har inte en trädgård och alla har inte äppelträd så har du fler äpplen än du själv kan använda fråga nära och kära om de vill ha. Ett annat sätt är att sätta ut en låda med frukt utmed gatan med texten varsågod så att förbipasserande kan plocka. 

Fyll gärna på med fler tips i kommentarerna. 


ge bort äpplen, ta hand om äpplena, torkade äppelbitar, Äpplen, äpplen, äpplen!, äppelbröd, äppelkräm, äppelmos, äppelmust, äppeltzatziki,