Idag har vi storkalas med min mans familj. Vi är nämligen 7 stycken som fyller år väldigt nära varandra. Så varje år har vi storkalas för alla som fyllt och kommer att fylla. Första fyller 16/3 och sista 7/5. Rätt skönt att bara ha ett kalas istället för flera hela tiden. Vi har det vartannat år, härligt att man kan lösa det så enkelt så här. 


Det blev ett kort gjort till ett av födelsedagbarnen. Mottagarens favoritfärg är turkos så jag började med att hitta ett mönstrat papper med turkost i. Sen matchade jag det pappret med ett enfärgat papper som jag gjorde en vimpel av och två fjärilar. Fjärilarna embossade jag i en storblommig embossingfolder och det förhöjda färglade jag med med "destress marker, peecockfeather".handgjorda kort, handmade cards,


Jag har äntligen fått ut min trälåda där jag har tomater i och min plåtkruka där jag har citronmeliss och smultron i. De har levt en tynande tillvaro längst in i garaget och trotts total mörker och torka har de börjat spira. 


Jag har klippt bort det gamla och så ser man det nya mer tydligt. Två tuvor smultron och en citronmeliss. Helt fantastiskt att de kan överleva. 

Tomatlådan ska städas, bort med gammal jord som min man ska få att jämna till gräsmattan med på något ställe och ny jord ska i. De fina rostiga armeringsjärnspinnarna är tomatstöd som min man hjälpte mig att bocka till förra året. Vi tog helt enkelt armeringsjärnspinnarna och bockade till med hjälp av en rörbock. Smidigt värre!


Jag har fått fram många fina tomatplantor så nu hoppas jag på en bra tomatskörd på sensommaren. Alla kommer jag inte få plats med i min trälåda utan de kommer jag att ge bort. 

Bjuder du in oss på fika/middag kanske det blir du som får en eller två eller något annat jag fått för mycket av. 

krukodling, trädgårdens krukodlingar,


Onsdag igen och idag har jag tagit tag i att laga vegetariskt. Lunchen till mig och sonen blev "slät morotssoppa". Jag har utgått från receptet "mustig morotssoppa" från boken "nyttig mat för glada barn" av Catherine Atkinson men, jag har ändrat, lagt till och bytt ut lite. Detta behöver du:
Ca 2msk rapsolja
1 gul lök
3msk röda linser
Ca 500g morötter
1 potatis
1tsk malen koriander
6dl grönsaksbuljong
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Gräslök
Turkisk yoghurt eller créme fraiche


Hacka löken, skala och dela morötterna och potatisen i små bitar. Fräs löken i en kastrull till de blivit mjuka men,inte fått färg. Lägg i morötterna, potatisen och koriandern och fräs i några minuter. Häll över buljongen och lägg i linserna. Lägg på ett lock och låt sjuda till allt är mjukt, ca 20 min. 


Mixa soppan slät. Smaka av med resterande kryddor. 
Servera med en klick turkisk yoghurt eller créme fraiche. 

slät morotssoppa, vego-onsdag,

Liknande inlägg