I måndags fyllde min snickare till lillebror år och jag var bara tvungen att göra detta kortet, snickarbälte.  
Inspirationen har jag fått från ett kort jag sett för ett tag sedan på internet. 
 
 
 Jag började med att bestämma måtten genom att utgå från kuvertet jag tänkt använda. För att få fina veck förpräglar jag med ett präglingsverktyg. 
 
 
 Jag klippte bort papper för bältet och rundade de nedersta hörnen. 
 
 
Ett snickarbälte har ju fickor så jag klippte ut och limmade runt kanten för att kunna stoppa verktyg och meddelande-tag i dem. Som nitdetalj använde jag brads. 
 
 
Sen klippte jag en hälla att hänga i lagom storlek att hammaren i. Även här brads som nitdetalj. 
 
 
Ett grattis i rött papper stansade jag ut och satte på muttenfickan där även en grön meddelamde-tag fick sin plats. 
 
 
Till sist tillverkade jag verktyg (skruvmejsel, hylsnyckel, fil och hammare) och skrev meddelandet. Verktygen limmade jag för att de skulle hålla sig på plats. 
 
Handgjorda kort, Snickarkort, handmade cards,
 
Jag verkligen älskar kräm och har gjort sen jag var riktigt liten. Kräm kanske inte är det bästa att äta då den innehåller ganska mycket socker. Det har gjort mig lite ledsen i hjärtat att min son inte får smaka något som jag tyckt om så länge på grund av att vi försöker undvika vitt socker till honom. jag får ofta tankestopp när jag inte har något recept utan alla recept jag har är med socker i. Igår sa min man att det borde väl inte vara så svårt att göra och söta med honung istället. Jag fick inspiration och satte igång att tina en påse jordgubbar från frysen. 
 
Detta behöver du:
500g jordgubbar
5dl vatten
Honung efter smak, jag hade nog mindre än 2msk. 
2msk potatismjöl
 
Koka upp jordgubbar och vatten. Mosa jordgubbarna efter behag. Tillsätt honung tills du är nöjd. Tag kastrullen från plattan. Blanda 1/2dl av vattnet med potatosmjölet och häll sakta ner i krämen under omrörning. Blir den för tjock tillsätt bara mer vatten. 
 
Vi tog krämen till kvällsmat i soffan, "soffmys" och sonen bara älskade krämen. Den blev verkligen god. Smaken av äkta jordgubbar är fantastisk. 
Egengjord kräm, Sockerfri jordgubbskräm, recept,
 
Idag är det vår sons två års dag. Än så länge förstår han inte vad det innebär att fylla år men jag och mannen bestämde ändå att fira honom på morgonen med sång och paket. Att väcka vår son kan vara hur mysigt som helst eller så vaknar han på helt fel sida. Vi hade tur att han vaknade mysigt av vår skönsång och blev helt överlycklig att få paket på sängen. 
 
 
Vår present till honom var en egensydd tygspis. Så istället för att köpa en leksaksspis tog jag fram symaskinen och ett svart bomullstyg från gömmorna och började klura. Jag tänkte att man kunde göra ett överdrag till pallen som står i köket Där han ofta står och lagar mat tillsammans med oss. En överdragsspis är även lätt att städa undan ifall det behövs. 
 
 
Pallen är 34 x 34 cm så jag klippte ut en fyrkant med måtten 36 x 36 cm. Då är sömnsmån inräknad. Sen klippte jag ut en kant som ska hålla spisen på plats på pallen. Jag häftade lite och klippte den 16 cm bred och längden 36x4+2 cm sömnsmån=146 cm. 
 
 
Sen var det bara att sicksacka alla kanter. 
 
 
Kantens ena långsida fållade jag med dubbelt uppvik á 1,5 cm. 
 
 
Kantens kortsidor sydde jag ihop räta mot räta och nålade dit hela kanten på fyrkanten Räta mot räta.  
 
 
Sen var det bara att sy fast dem med raksöm. 
 
 
För att få rintigt runda plattor letade jag fram skålar och talrikar i lagom storlekar. Tre olika och ritade utmed dem med suddbar tygpenna. 
 
 
Perfekta runda cirklar. 
 
 
Till sist sydde jag en dekorsöm för en hållbar markering av hällens plattor. 
 
 
När jag visade vår son var den skulle sitta fattade han direkt vad det var och började leta efter sin kastrull, bunke, mm och började laga mat åt oss. Lyckan är total hos föräldrarna som gjort något som uppskattas. 
 
Egensydd, tygspis,

Liknande inlägg