Min systerdotter fyller år idag. Så detta kort med 6 tända ljus får den nu sexåriga flickan.

Det är ett inte så komplicerat kort. Jag började att klippa till ett vitt papper 1,5 cm mindre än kortbasen. Hörnen rundade jag för att få fram en olikhet till det exakt lika vita kortbasen. Ljusen (eller är det kritor) stämplade jag med vattenfast svart stämpeldyna. Sen fyllde jag dem med färg från akvarellpennor med hjälp av en pensel och vatten. För att inte bakgrunden skulle bli helt vit spaschade jag lite lila stänk. Till sist stämplade jag texten "Grattis" med svart stämpeldyna. Sen klistrade jag fast den med 3D-tejp för att kortet inte skulle bli helt platt.

Hoppas nu det kom fram i tid och att hon tycker om det.

För en pysslare som mig är det dags att börja fundera på hur julkorten ska se ut i år. Kanske det blir någon eller några av dessa skisser som blir bas till årets julkort.

Förra året blev det många olika förutom till våra närmaste i familjerna som fick ett mer arbetat pop-up-kort.

Sen ska jag fundera på om det kommer bli någon julkortsserie i år. Nu när jag jobbar har jag märkt att jag inte har alls lika mycket tid åt pyssel. Eller jag kanske ska göra en mindre serie med rena och enkla kort, jag måste fundera.

Idag vill jag dela med mig av mitt försök till att göra snygga betongtavlor.

Det svåraste egentligen tycker jag är att hitta rätt form. Till dessa tre valde jag lite lägre plastburkar som det varit kakor/knäckebröd/godis i. Jag som plastbantar har inte så många som ligger på lager måste verkligen tänka till och förbereda i tid.
För att få fina ingröpta mönster, reliefer, har jag limmat fast blad och pinnar i botten av formen.

Sen är det bara att fylla på med betong, slå på formen så att luftbubblorna åker upp sätta dit en hängare, och vänta. Jag har gjutit fast ett större gem som hängare.

Så här blev resultatet. Inte så reliefat som jag trodde det skulle bli. En hel del luftbubblor blev också kvar trotts att jag bankade på formen. Den nedersta tavlan blev inget mönster på alls då pinnarna flöt in i betongen.
Ja, ja bättre lycka nästa gång. Det kan ju inte bli perfekt direkt.

Liknande inlägg