(null)
Tända ljus på kyrkogården

Idag är det Alla helgons dag, en dag att minnas de som gått bort. Jag tänker alltid på min mormor som jag saknar så mycket. Det är märkligt att man kan ha kvar en så stark känsla av saknad när det är 16 år sedan hon dog och de sista åren var hon inte sig själv. 
Det är fem år sedan jag var vid hennes grav sist då den inte ligger så nära där jag bor. Min förhoppning var att åka dit i år, men det blev ändrade planer. Nu hoppas jag på nästa år. Tur att man inte behöver besöka graven för att minnas och prata om de vi saknar. 
Jag tror och hoppas att vi har skyddsänglar som ser till oss och skyddar oss. Min familj tror jag har två, min mormor och min mans mamma. 

(null)
Gravdekoration med material från trädgården

Vi besöker alltid min mans mammas grav just denna dag. En kort bilresa bort ligger hon begraven på en böljande skogskyrkogård. Vi tänder ljus, dekorerar med naturmaterial och min man berättar alltid något för mig och vår son om henne eller en om en händelse då vi inte fått träffa henne. 

(null)
Gör din egna gravdekoration

På förmiddagen tog jag min skördekorg och gick runt i trädgården och samlade material för att göra en gravdekoration. 

(null)

I år valde jag att göra en kvast som är helt komposterbar. Grunden är två gröna grenar som jag sen utsmyckade med en annan ljusgrön kvist från en annan buske för att få kontrast. 

(null)
Komposterbar gravdekoration

Några stjälkar Irisfrökapslar fick ligga som ett band och för att dölja snöret jag knöt ihop allt med fäste jag en gren med cerise klockblommor och ett riktigtrött Ingrid-Marie-äpple.

Den här gravdekorationskvasten kan alla göra för den är enkel att göra och blir alltid fin. Våga och låt fantasin och materialet få styra. 

En dag för att minnas, gravdekoration, komposterbar, kvast, material från trädgården, naturmaterial,