Så här års kan man gå ut i skogen och hitta fantastiska blåbär, lingon och svamp. 
Tänk att allt detta goda växer vilt och över allt så nära oss. Att ta sig tid att ta till vara detta känns som en ynnest. Visserligen sparar man tid genom att köpa det i affären men, hur skönt är det inte att äta det man själv har plockat. Att veta var det kommer ifrån och hur det har handskas tycker jag är bland det bästa. Sen är det så skönt att vara i skogen. 
Idag har vi varit i blåbärsskogen och plockat. 
För några år sedan plockade jag själv nu hade jag med mig min man (och son) vilket gör att vi får dubbelt så mycket blåbär att äta upp. 


Men gud så trist det är att plocka, det tar så lång tid att plocka dem förhand. Annat är det när man plockar lingon med repare. 

Jag har läst mycket att blåbär är så nyttigt
-de innehåller mycket flavonoider som är ett ämne som kan minska risken för olika sjukdomar
-bra för synen
-bra för tarmar och mage, färska lösande, andra hjälper mot lös mage
-bra för blodtrycket och mot hjärt-och kärlsjukdomar
-sägs även ge bättre minne

blåbär, nyttiga blåbär, ta till vara,


Att ta till vara är något jag brinner för. Extra roligt är det att återanvända när jag slår in paket. 


Till dessa paket har jag använt gamla tapetrullar. Det dumma när man använder tapet är att man inte kan använda vilken tejp som helst utan någon riktigt klistrig. Jag använder maskeringstejp. Inte så snyggt men, jag tycker det är bättre att det inte släpper än utseendet. 
På det gröna paketet har jag även tagit en remsa grönt återanvänt inslagspapper. På det röda paketet har jag använt två tapeter. En rödbrun och det grönrandiga som jag hade på det gröna tapeten. 
Hur man kan sno om presentsnören är en hel vetenskap och egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Jag brukar bildgoogla för att få inspiration. Varför ska jag lägga tid på att uppfinna hjulet igen. 
Etiketter är fint och känns egentligen onödigt när man själv räcker över paketen. Jag har ändå gjort etiketter för att det blir lite mer utsmyckat, snyggt!
paketinslagning, ta till vara,

I veckan fick jag en beställning på ett kort till en blivande 61-åring man. Män tycker jag alltid är svåra att göra till men, när jag fick reda på att han skulle få en klocka visste jag vad jag skulle använda som dekoration. 


Kortbasen är natur där jag har klistrat ett brunt trämönstrat papper på hela framsidan. Fyra cirklar, två mönstrade papper klistrade med 3D-kuddar, ett genomgående hål med en klocka klistrad med 3D-kuddar på insidan av kortet och en brun stämplad cirkel med texten "it's your day" på. 


Tre remsor med brunt papper, en 1/2cm över och en 1cm och en 1/2cm under. En 1/2cm remsa satte jag även på insidan. 


Ett ganska enkelt kort med en liten finess. Hoppas nu han tycker om det. handgjorda kort, handmade cards, handmade vards,

Liknande inlägg