(null)     

Syrenen blommar som allra bäst nu i min trädgård och när den slår ut vet man att sommaren är på ingång. Syrenens blomningstid är kort och intensiv, kanske bara två veckor, så det gäller att njuta av de juvliga blommorna, dess goda doft, färg och smak. För det är faktiskt så att syren går att äta. 

Smycka din dryck med blommiga isbitar.

Så varför inte göra blommiga isbitar att dekorera i glasen. Ett enkelt och fint sätt att göra det lite festligare och samtidigt hålla drycken kall. 

(null)     
Iskuber med syrenblommor.

Jag använde mig av ett istråg där jag la i två sköljda syrenblommor i varje fack och fyllde sen på med vatten. Efter några timmar i frysen är de redo att förgylla den kalla drycken. 

(null)     
Lyckas med syrener i vas.

Att ta in syren  och få dem att sloka direkt kan vara lite knepigt, klicka vidare HÄR så får du mina tips för att lyckas njuta av dess färg och doft även inomhus. 

Gör eget syrenvatten

Ett annat sätt att ta vara på syrenen är att göra syrenvatten. Fyll upp en karaff med vatten, lägg i en blomklase och låt stå i några timmar eller över natten i kylen. Vattnet får en riktigt blommig/somrig smak, perfekt till att släcka törsten med varma dagar. 


Syrenens tid är här, blommor, iskuber, syren, syrenblommor, ätbara blommor,