(null)
Semeldagen

Idag är det Fettisdagen eller som den heter i folkmun Semeldagen. Många äter semlor idag och så också vi. 
Jag bakade semelbullar redan i början av februari så det har blivit några semlor sen dess. Inlägget med semelbakning kan du läsa här. Där finns även länk till receptet gör vår egengjorda mandelmassa. 
Jag har även gjort en pistagemassa på samma sätt som mandelmassan men bytte bara ut mald mandeln mot malda pistagenötter och mannen gav den högt betyg. 
Det blev många bullar det baket så jag är så glad att det fortfarande finns några stycken kvar för oss att mumsa på idag och framöver. 

(null)
Semla fylld med nutella och blåbärsgrädde

När vi var i Dalarna hos min syster gjorde vi semlor med egengjord nutella och blåbärsgrädde. 
Blåbärsgrädde är busenkelt att göra och är smaskens. Vispa grädden och vänd sen i mosade blåbär efter smak. 

(null)
Semla fylld med chokladtryffel och havregrädde

Idag delar jag och sonen på en semla fylld med chokladtryffel och med havrrgrädde under hatten, mums!

Ha en härligt god dag med en semla precis så som du vill ha den. 


Semeldagen är här, blåbärsgrädde, egengjord mandelmassa, egengjord semla, hemmagjord semla, semla,