Egensydda vimplar

Jag är så glad att jag äntligen har tagit mig tid att sy klart de vimplarna som jag började att sy hemma hos min syster i början av februari. Av min systers spillbitar blev det 35 färgglada vimplar på ett 6 m långt band. 
Att utsmycka ett lekrum med färgglada vimplar är ett enkelt sätt att göra rummet gladare. Vi målade vårt barnrum vitt innan födseln som grundfärg att bygga ifrån sen när vi visste hur vår son vill ha det. Vitt är enkelt att jobba med för alla färger man tar in i rummet lyser upp och blir blickfång. 

(null)

Har man tillgång till tyg är det egentligen hur enkelt som helst att själv göra, annars är det bara att köpa stuvbitar för billig penning. Det man mer behöver är tid, tålamod och en symaskin som syr raksöm. 

(null)

Jag började med att klippa ut en mall och sen skar jag ut en fram och en baksida av varje tyg. Vissa blev det fyra bitar ifrån. 

(null)

Sen var det bara att sy ihop dem räta mot räta, raksöm på två sidor. 

(null)

Sen vrängde jag och pressade dem. 

(null)

Jag har använt mig av en vit snedslå spm jag sytt fast alla vimplarna på. 

(null)

Barnens reaktion var "wow, va fina" då blir man bara SÅ nöjd. Tack barnen!
Färgglada vimplar till lekrum, egensydda vimplar, vimplar,
(null)

Ååååå vilken helg, vilken sol! 
Lördagen var blåsig men jag hittade lä och satte mig att läsa. Helt fantastiskt skönt att sitta nästan en timme i min egna värld medan sonen sov och mannen höll sig borta. 

(null)

Jag var inte helt ensam utan jag fick sällskap av vår katt, Kattis, som också tyckte solen var härlig. 

(null)

Idag på förmiddagen tog vi bilen till vattnet för sonen ville kasta sten. Vi åkte till småbåtshamnen för att vi trodde det skulle vara isfritt vid hamnplatserna, men vi hade fel, allt var fruset. 

(null)

Sonen och även vi var nöjd ändå med fika ute och kasta isklumpar på isen. 

Det blev en härlig helg med mycket sol.
En helg med sol,
Giftfri leklera

Hur roligt är det inte att leka och dega med lera! 
Den leran som finns att köpa i affärerna känns inte helt okej innehållsmässigt enligt mig, så jag gör egen. 
Barnen tycker det är hur roligt som helst att kavla, stansa, göra spagetti i vitlökspressen och bara klämma på. Leran är len och lättarbetad. Just denna leran är gjord på ingredienser man har hemma i skafferiet och hållbarheten är lång, lång. 
Ska ni göra egen lera ska ni verkligen välja detta recept!

Ingredienser till egengjord lekdeg

När jag vill göra eget (vad som helst) är jag så glad att internet finns, jag behöver inte uppfinna hjulet igen utan jag söker och finner alltid något bra recept. Receptet till denna leklera hittar du här hos ekotipset. 
Leran blir inte allt för stor, men jag tycker den var lagom stor för att delas till tre mindre barn. Jag valde att färga leran med gurkmeja, därav den härligt gula färgen. 
Egengjord leklera, ekotipset.se, giftfri leklera, lekdeg, leklera,

Liknande inlägg