(null)

Jag trodde inte det skulle bli något påskpysslande för mig i år, men när jag såg bild på dessa pappersdekorationer var jag tvungen att göra egna till påskbordet hemma hos mamma och pappa. 

(null)

De blev uppskattade av både barn och vuxna. Någon blev smakad på, en annan blev nästan levande och hoppade omkring tallriken...

(null)

...en tredje blev kapsyl på bubbelvinet. 

(null)

Beskrivningen till denna påskkyckling hittar ni här

(null)

Jag och min pysselsvägerska Ellen letade bland min mammas pyssel och trots mest julpyssel hittade vi passande papper att använda. 

GLAD PÅSK!diy, papperskyckling, papperspyssel, påskpynt, Äggkoppskyckling, äggvärmare,
(null)
Clean and simple card

 
Jag älskar att göra fina kort med enkla medel. Rena och enkla kort, clean and simple cards. Det är verkligen en utmaning att göra något stilfullt med få element. De flesta rena och enkla korten jag sett är gjorda på ett lager, men jag kan tycka att det då lätt kan bli lite ointressant så jag gör nästan alltid ett förhöjt lager. 
 
(null)
 
Jag började med att måla fyra streck med fyra olika blå nyanser på ett akvarellpapper. Det blev två nyanser från akvarellpennorna och två ifrån mina gamla vattenfärger. 
Jag har så svårt att känna mig nöjd när jag använder vattenfärger och det inte finns något som är rätt eller fel. Men nu när jag ser kortet på bilderna jag tagit ser det riktigt bra ut. 
 
(null)
 
Då detta kortet är till en familj som just fått tillökning av en son letade jag fram två passande fraser bland mina stämplar. Det blev You're fantastic! och You're perfect som egentligen var en längre fras men som jag valde att bar använda en bit på. Därför fick jag sätta dit utropstecknet på egen hand på slutet. Tre stämplade hjärtan fick dekorera strecken och texten. 
För att få lite dimension valde jag att höja upp hela akvarellpappret med 3D-kuddar. 
 
(null)
Rent och enkelt kort

 
Min nerplockade pysselvrå.
 
Jag är ledsen för de dåligt upplysta bilderna, men ni får stå ut då min pysselvrå ännu är nerplockad. 
 
 

Handgjorda kort, Handmade cards, You're fantastic!, bebiskort, clean and simple cards, rent och enkelt kort, välkommen till världen kort,
(null)

Va! Är det sant! 
Har vi i Sverige redan den 28 mars 2018 använt upp vår del av jordens resurser för ett helt år?! Hur kan vi i Sverige, landet lagom där källsorteande nästan är en lag, lyckas med detta? Är vår konsumtion så stor att vi redan nu använt mer naturresurser än vad vår planet kan återskapa på ett år. Enligt  Fältbiologernas uträkning lever nu på lånade resurser. 
Förra året var "Earth overshoot day" enligt WWF den 2 augusti och jag reagerade då på att det var tidigt på året, men nu, slutet av mars! 

Vi måste börja agera på allvar!
Köp inte mjölken längst in, minska matsvinnet, köp produkter med kort datum. 
Välj bort smutsig el, välj aktivt förnyelsebart elavtal. 
Ställ bilen, åk tåg/buss/ta elcyklen eller samåk och diskutera miljö. 

Just detta att börja prata om vår miljö med nära och kära och jobbarkompisar tror jag vi ska våga göra mer för att få fler att engagera sig. Men ni kanske som jag tycker det är svårt att ta upp utan att de man pratar med ska känna sig uppläxade. Jag vågar inte riktigt för att jag känner mig osäker på vad jag egentligen kan. Tänk om de ställer en fråga jag inte kan svara på. Jag ska verkligen börja våga diskutera med andra från och med nu. 

Vem vet jag/vi kanske hittar en själsfrände. 


Sveriges "Overshoot day" 28/3, Sveriges overshoot day, overshoot day, overshoot day 2018,

Liknande inlägg