(null)

Säsongens första trädgårdsbukett är plockad. Idag tog jag med mig sekatören och gick och plockade Lupiner, Akleja och grässtrån för att göra en bukett av blommorna som finns i min trädgård. 

(null)

Att få ihop en riktigt somrig bukett av bara växter från trädgården känns helt underbart. Jag valde att göra en hög bukett med inte så många blommor i. Känslan jag ville få fram var, enkelt somrigt, och det tycker jag att jag lyckades med. 

(null)

Jag är lite extra glad i år att det växer lupiner i trädgården. Det är nämligen så att jag sått lupinfrön i flera år men inte lyckats. Förra året gav jag upp och slängde inte ut några egenplockade frön i släntrabatten. Det verkar som lupinfrön behöver lite tid på sig att gro,  nu hoppas jag att de är här för att stanna i min skräprabatt. 
Trädgårdsbukett,
Blomsterlådan

Vilken underbar kväll det blev efter en riktigt varm dag. Helt underbart att sent på kvällen fortfarande kunna gå med kortbyxor och linne. Solsken, värme och vindstilla. 
Egentligen tycker jag bättre om att vattna på morgonen för att inte mördarsniglarna ska få några mysigt fuktiga tillhåll bland mina odlingar på natten, men nu har jag knappt sett till några sniglar så jag vågar vattna på kvällen. Kvällsvattning tycker jag är enklare att göra då jag helst inte går upp tidigare än jag måste på morgonen. 

(null)

 Det är så roligt att sonen vill vara med och vattna, alltid roligt med sällskap. 

(null)
Vattnar tomater

Allt vårt regnvatten är slut eller rättare sagt det har varit slut ett tag. Nu fyller jag en regntunna med kranvatten så att det får stå ett tag innan jag vattnar med det. 

Även vårt lilla päronträd får vatten.

Det är hemskt att säga det men jag längtar lite till en riktigt regnig dag så att jorden blir rejält genomblöt och mina regntunnor fylls upp, men sen får det så klart bli soligt och varmt igen. 

Aklejorna i rabatten blommar för fullt.


Kvällsvattning,
Sockerfri rabarberpaj
Att testa nya recept kan antingen bli en flopp eller som denna gången en riktig flipp. Detta smulpajsrecept med agavesirap i stället för vitt socker blev fantastik god. Jag brukar störa mig på att det är för lite smul i de flesta recept, men i detta var det alldeles lagom mycket (för min form och smak). 
Då mina rabarber (från frysen) var väldigt vattniga försvann den knäckiga ytan, men med färska rabarber blir nog ytan perfekt knäckigt.
Receptet hittade jag på bloggen  Organic by mommy och här hittar ni receptet på denna Rackarns god rabarberpaj.

Så här gjorde jag:

500 gram rabarber

0,5 dl agave

lite salt

lite smör att smörja formen med

 

Smuldegen

125 gram mjuk kokosolja (eller smör)

2 dl mandelmjöl

2,5 dl havregryn

0,75 dl agave

Lite salt


Rabarberkyckling

Då det är mycket rabarber nu blev dagens middag rabarberkyckling som jag har tipsat om tidigare. Då den är otroligt god vill jag slå ett slag för den igen. Receptet hittar du här

Se nu till att använda rabarbern ni har i trädgården. Ät er riktigt trötta på den, gör paj, sylt, chutney, saft och glöm inte att frysa in för senare tillfällen. 


rabarber, rabarberns tid är här, rabarberpaj, recept, sockerfri rabarberpaj,

Liknande inlägg